Nežēlīgā izrēķināšanās Jaunjelgavas vidusskolā: vainīgo vecākiem būs jāmaksā cietušajam zēnam (150)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Aizkraukles rajona tiesa nospriedusi piedzīt morālā kaitējuma atlīdzību Jaunjelgavas vidusskolas lietā par incidentu, kad 2013.gada 22.aprīlī Jaunjelgavas vidusskolā divi piektās klases skolēni piekāva pirmās klases skolnieku, portālu "Apollo" informēja advokātu birojā «Borenius».

Šā gada 25.februārī tiesa nosprieda piedzīt no skolēniem un viņu vecākiem par labu cietušajam zēnam un viņa mātei morālā kaitējuma atlīdzību.

Tiesa spriedumā atzina, ka prasītāji lietā ir pilnībā pierādījuši, ka viņiem atbildētāju prettiesiskās rīcības rezultātā ir radies morālais kaitējums. «Tādējādi tiesas ieskatā cietušajiem ir dodama kompensācija, ņemot vērā kaitīgās sekas, kas konkrēto darbību rezultātā radušās bērnam un viņa mātei,»

Tomēr tiesa cietušo prasību apmierinājusi tikai daļēji, nolemjot no atbildētājiem kopā piedzīt 2000 eiro jeb 1000 eiro no katras atbildētāju ģimenes.

Prasītāji ir gandarīti par šādu tiesas spriedumu, tomēr uzskata, ka piespriestās kompensācijas apmērs nav samērīgs ar ciešanām, kas tiem radās atbildētāju rīcības rezultātā, un apsver iespēju pārsūdzēt spriedumu.

Komentāri (150)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu