Atklājas, kā pirmos mēnešus cietumā pavadījis Pistoriuss (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Seškārtējais paralimpiskais čempions, bēdīgi slavenais Dienvidāfrikas sprinteris Oskars Pistoriuss, kurš notiesāts par savas draudzenes slepkavību, cietumā pavadījis pirmos četrus mēnešus, un šajā laikā viņam ne reizi vien draudēts, vēsta ārvalstu mediji. 

Pistoriuss pēc pirmajiem četriem cietumā pavadītajiem mēnešiem baidās tikt noindēts, tieši tādēļ viņš ierobežojis savas ēdienreizes. Pēc citu ieslodzīto draudiem Pistoriuss cietuma veikalā iegādājas konservus, un pārtiek tikai no tiem, tieši tādēļ viņš zaudējis svaru un būtiski notievējis.

Pēc mediju rīcībā esošās informācijas, Pisotriusam draud viens no cietuma bandu vadoņiem Halila Sabdži, kurš ieslodzījumā atrodas pēdējos 33 gadus. Viņš jau iepriekš ir organizējis fizisku izrēķināšanos ar cietumniekiem, kuri ieguvuši privilēģijas bez viņa piekrišanas.

Atlēts nekomunicē ar citiem ieslodzītajiem un uzturas vienvietīgajā kamerā. Tualete atrodas kamerā, taču dušas tur nav. Cietuma administrācija vēlējās ierīkot dušu Pistoriusa kamerā, taču no šīs ieceres atteicās, jo cietumnieki izrādīja neizpratni, kādēļ Pistoriusam ir piešķirtas tādas privilēģijas.

Iepriekš vēstīts, ka 2014.gada oktobrī tiesa Pistoriusam piesprieda piecu gadu cietumsodu, jo atzina par vainīgu savas draudzenes Rīvas Stīnkempas lietā. Stīnkempas aizstāvji nosauca sodu par «šokējoši vieglu» , un cenšas šo sodu pārsūdzēt.

Dienvidāfrikas likumi paredz, ka cilvēki, kuri notiesāti par neapzinātu slepkavību līdz pieciem gadiem, var tikt atbrīvoti no cietuma pēc desmit mēnešu soda izciešanas, tādējādi ļaujot izciest sodu mājas arestā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu