Zināmi nākamā mācību gada pārbaudes darbu norises laiki (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šodien Valsts sekretāru sanāksmē izskatīts Ministru kabineta noteikumu projekts, kurā nosaukti 2015./2016. mācību gada valsts pārbaudes darbu norises laiki, portālam "Apollo" pastāstīja Valsts izglītības satura centra sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Āboltiņa.

Noteikumi nosaka norises laikus valsts pārbaudes darbiem 2015./2016.mācību gadā tiem izglītojamiem, kuriem atbilstoši valsts vispārējās izglītības standartiem, valsts profesionālās vidējās izglītības standartam un valsts arodizglītības standartam attiecīgajā mācību gadā ir jākārto noteiktie valsts pārbaudes darbi, kā arī tiem izglītojamiem, kuri attaisnojošu iemeslu dēļ nav varējuši kārtot valsts pārbaudes darbus noteiktajos laikos. Noteikumi nosaka arī norises laiku eksāmeniem, kurus organizē pašvaldības izglītības speciālists, izglītības pārvaldes vai izglītības iestāde.

Līdzīgi kā iepriekš, diagnosticējošo darbu norise pamatizglītībā paredzēta februārī un martā, svešvalodu centralizēto eksāmenu norise vispārējā vidējā izglītībā - martā, savukārt pārējo valsts pārbaudījumu norise 9. un 12.klašu skolēniem - maijā un jūnijā.

Lai apstiprinātu 2015./2016. mācību gada valsts pārbaudes darbu norises laikus, Ministru kabineta noteikumu projekts vēl tiks skatīts valdībā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu