Kalniete: Nākamās sankcijas pret Krieviju būs daudz stingrākas (280)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete norādīja, ka Krievijas rīcība nostiprina pārliecību - nākamās Eiropas Savienības (ES) sankcijas būs daudz stingrākas. 

Kalniete intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja, ka katrai ES valstij sankcijas ir sāpīgs trieciens, tomēr vienošanās par sankcijām notikušas, jo ir skaidrs - ja Krieviju neapturēsim, būs jāmaksā dārgāk.

Kalniete uzskata, ka Minskā noslēgtais pamiers nav stabils un viņa izteica izskanējušo viedokli, ka pavasarī var sākties jauna ofensīva Mariupoles virzienā.

Politiķe uzskata, ka Krievijas lielais mērķis ir izjaukt ES un sašķelt NATO. Viņa norādīja, ka pietiek ar provokāciju Baltijas valstīs - ja sabiedrotie nespēs vienoties, vai ir iedarbināms 5.pants. Viņa pauž, ka valstu ministri ļoti daudz strādā, lai NATO beidzot vienojas, kādas ir kara formas.

Viņa skaidro, ka konvencionālā kara gadījumā ir viegli identificēt kara pazīmes, taču ir jādefinē, kādas ir hibrīdkara pazīmes.

Komentāri (280)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu