/nginx/o/2018/07/21/11021274t1h98dc.jpg)
Piedāvājam divus veselīgus našķus, to gatavošana neaizņems daudz laika un kūkas nenodarīs ļaunumu jūsu viduklim. Šīs ir veselīgas kūkas.
Avokado kūka
Nepieciešams:
300g žāvētu dateļu
300g mandeļu
6 avokado
2 citroni
3 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
7 ēdamkarotes agaves sīrupa
svaigas ogas
Pagatavošana:
Dateles un mandeles samaļ, liek ar cepampapīru izklātā formā ( līdz 24 cm), veidojot maliņu, tad liek ledusskapī.
Gatavus avokado atbrīvo no mizas un kauliņiem, blendē kopā ar citronu sulu, kokosriekstu eļļu un agaves sīrupu. Pildījumu liek sagatavotajā veidnē, tad kūku tur saldētavā uz 3 - 4 stundām.
Pirms pasniegšanas kūku rotā ar svaigām ogām.
Svaigas ogas pēc vēlēšanās var nedaudz pievienot arī avokado pildījumam.
Biezpiena kūka
Biezpiena kūkas pamatni gatavo tāpat kā avokado kūkai.
Pildījums:
300g vājpiena biezpiena
200g bezpiedevu jogurta
2 ēdamkarotes želatīna
4 ēdamkarotes cukura
200g saldētu zemeņu
Pagatavošana:
Biezpienu sablendē ar jogurtu, cukuru un ogām. Masai pieliek izšķīdinātu želatīnu. Biezpienu liek sagatavotajā formā un liek aukstumā uz pāris stundām, tad rotā ar augļiem un ogām.
Biezpiena kūkas var veidot kā nelielas kūciņas, tāpat biezpienam zemeņu vietā varat pielikt ogas, kādas jums garšo vislabāk vai nelikt nemaz.