Latvijai veikti kiberuzbrukumi saistībā ar ES prezidentūru (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Saistībā ar prezidentūru Eiropas Savienības Padomē Latvijā ir novērojama paaugstinātā kiberuzbrukumu aktivitāte , intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» apliecināja Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas CERT.LV vadītāja Baiba Kaškina.

Konstatēti vairāki uzbrukumi Latvijas interneta resursiem, kas saistāmi ar Latvijas prezidentūru.

Pēc Kaškinas teiktā, uzbrukumi veikti saistībā ar Latvijā notiekošajiem prezidentūras pasākumiem, proti, ja Rīgā notiek sanāksme kādā konkrētā jomā, tad uzbrukumi notiek ar šo nozari saistītiem interneta resursiem..

Šādu uzbrukumu gan neesot daudz un tie neesot pārāk lieli. Pārsvarā tie esot tā dēvētie «prestiža kaitējuma» uzbrukumi, ar nolūku liegt pieeju kādai interneta mājaslapai vai tamlīdzīgi.

Prezidentūras sākumā esot mēģināts uzbrukt Ministru kabineta mājaslapai.

Kā atzina Kaškina, Latvijā vērojamas arī aktivitātes saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā, proti, inficēti datori tiek iesaistīti kiberuzbrukumos kā vienai, tā otrai konfliktā iesaistītai pusei. Šādu aktivitāšu gan neesot pārāk daudz.

Ik mēnesi CERT.LV konstatē aptuveni 50 000 līdz 60 000 gadījumus saistībā ar inficētiem datoriem. Sadarbībā ar pakalpojuma sniedzējiem to īpašniekus informē cilvēkus, ka ir jāpārinstalē dators vai jāvēršas pie datorspeciālista.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu