/nginx/o/2018/07/21/11021586t1h0dff.jpg)
Šo recepti izstrādājušas slavenās kaucmindietes, un viņas noteikti zināja, kas nepieciešams ļoti labam rasolam, raksta «100 Labi Padomi». Kaucmindes mājturības semināra absolventes arī uzsver, ka ēdienam jābūt skaisti pasniegtam, jo tieši ēdiena izskats rosina ēstgribu.
Nepieciešams:
400g kartupeļu
200g sarkano biešu
2 mazas siļķītes
4 mazi nēģīši
4 olas
150g cepeša atlieku
2 skābi vai svaigi gurķi
200g svaigu ābolu
600g - 800g skāba krējuma
sāls, sinepes, etiķis pēc garšas
Pagatavošana:
1. Kartupeļus un bietes ar mizu novāra, nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
2. Notīrītas siļķes un nēģus arī sagriež mazos gabaliņos, tāpat arī cepeša atliekas, gurķus un ābolus. Ja āboliem ir vesela miza, tad tos nemizo.
3. Cieti vārītas olas sagriež mazos gabaliņos.
4. Kartupeļiem un bietēm pieliek pārējos produktus, pieliek garšvielas un skābo krējumu.
Ja vēlas, daļu skābā krējuma var pārklāt salātiem pāri, kad tie ielikti bļodā, tad starp krējumu un salātiem liek ļoti plānās šķēlītēs sagrieztus kartupeļus, jo pretējā gadījumā krējums, samaisoties ar bietēm, nokrāsojas raibs.
Rasolu rotā ar cieti vārītām olām, skābu gurķi, sasmalcinātām bietēm un zaļumiem.