Grauba un Ēķis vienojas par sadarbību filmas «Nameja gredzens» veidošanā (27)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunās spēlfilmas «Nameja gredzens» veidotāji, producents Andrejs Ēķis un režisors Aigars Grauba, tiekoties ar Kauņas vicemēru Staņislovu Buškeviču, noslēguši vienošanos par sadarbību ar Kauņas kinostudiju filmas «Nameja gredzens» veidošanā, aģentūru LETA informēja filmas veidotāji.

Sadarbības laikā Kauņas kinostudija veiks aktieru un kaskadieru atlasi Lietuvā, sadarbosies filmas tērpu un dekorāciju veidošanā, kā arī līdzdarbosies filmēšanas procesā.

Pēc tikšanās ar Graubu un Ēķi Kauņas vicemērs Buškevičus atzinis, ka šai divu kaimiņvalstu sadarbībai ir ne tikai nozīme kultūras attīstības jomā, bet arī vēstures veidošanas un saglabāšanas ziņā. «Lietuvai un Latvijai šodien ir būtiski stiprināt savu draudzību un sadarbību politikas, ekonomikas un kultūras ziņā, jo pasaulē ir palikušas tikai divas baltu tautas - lietuvieši un latvieši, kuri jau sensenis ir kopā veidojuši vēsturi un cīnījušies plecu pie pleca. Tā kā filmas stāstā kopā ar zemgaļiem darbojas arī Žemaišu valdnieks Traidenis, esmu gandarīts, ka arī filmas tapšanas procesā sadarbosies Latvija un Lietuva. Ar filmu «Nameja gredzens» un kopīgu valstu sadarbību kultūras jomā mums ir iespēja stāstīt par mūsu tautu kopīgo vēsturi un faktiem, kas mūs vieno, un ar filmas starpniecību nodot šo ziņu jaunajai paaudzei,» uzsvēra Kauņas mērs.

Filma «Nameja gredzens» būs vēsturisks vikingu stila stāsts par senajām zemgaļu brīvības cīņām 13.gadsimtā un leģendas par Nameja gredzenu rašanos.

«Filmas uzņemšanu sākām pagājušā gada rudenī, kad kopā ar kaskadieru grupu tapa atsevišķu kauju inscenējumi. Šobrīd notiek vērienīgs sagatavošanās darbs turpmākajai filmēšanai - top tērpi un rekvizīti, tiek izbūvētas dekorācijas kinopilsētiņā «Cinevilla». Esmu pārliecināts, ka sadarbība ar Kauņas kinostudiju sniegs būtisku atbalstu ne tikai sekmīgā šī projekta realizācijā, bet tā arī kalpos kā lielisks piemērs Latvijā starpvalstu sadarbības iespējām citos kinematogrāfijas projektos,» uzsvēra filmas «Nameja gredzens» producents Ēķis.

«Nameja gredzens» filmēšanas procesa tālākie posmi norisināsies šī gada augustā un septembrī. Plānots, ka uz kinoekrāniem filma nokļūs 2016.gada nogalē.

Filma «Namaja gredzens» top ar Nacionālā Kino centra atbalstu, sadarbībā ar Lielbritānijas kinoizplatīšanas kompāniju «Kaleidoskops» un Kauņas kinostudiju. Filmas producējošā kompānija ir SIA «Platforma».

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu