Rinkēvičs: Dolgova izteikumi ir kārtējais piemērs, kā Krievijas oficiālie pārstāvji melo (153)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Krievijas Ārlietu ministrijas (ĀM) pilnvarotā cilvēktiesību, demokrātijas un likuma varas jautājumos Konstantīna Dolgova izteikumi saistībā ar 16.martu ir kārtējais piemērs, kas parāda, kā Krievijas oficiālie pārstāvji melo un sagroza vēsturi, uzskata Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

«Dolgova izteikumi ir kārtējais piemērs, kurš parāda, kā Krievijas oficiālie pārstāvji melo un sagroza vēsturi: redzējām to Krimā, kur tika sarīkots tā sauktais neatkarības referendums, redzam to arī Austrumukrainā, kur it kā neesot Krievijas karavīru, un tas redzams arī šodienas Dolgova izteikumos,» ar padomnieka Mārtiņa Drēģera starpniecību aģentūrai LETA norādīja Rinkēvičs.

Viņš arī uzsvēra, ka Latvijā nenotiek SS marši, bet tās personas, kuras tika iesauktas nacistiskās Vācijas armijā, šodien piemin savus kritušos biedrus. «Vēlos atgādināt, ka gan vācu nacistu, gan padomju okupācijas varas pretēji starptautiskajām tiesībām katra savā armijā iesauca apmēram 100 000 Latvijas iedzīvotāju. Šiem piemiņas pasākumiem ir privāts raksturs,» pauda ministrs.

Politiķis arī izteica cerību, ka Krievija pati «tiks galā ar reālām rasisma, ksenofobijas un neonacisma izpausmēm savā valstī, uz kurām ir norādījušas gan starptautiskās cilvēktiesību, gan nevalstiskās organizācijas».

Kā ziņots, Dolgovs, komentējot situāciju Latvijā, sacīja, ka izpausmes brīvības principu ievērošana nenozīmē, ka var tikt rīkoti «Waffen SS» veterānu gājieni. «Eiropas Savienībā pieaug ultralabējo, ekstrēmistisko partiju ietekme un popularitāte. Viņi raujas pie varas un šur tur to jau ir panākuši,» uzstājoties Valsts domē, sacīja amatpersona.

Viņš uzsvēra, ka šo procesu attīstība ilgu laiku notikusi, aizsedzoties ar paziņojumiem par jelkādu ierobežojumu nepieļaujamību vārda brīvības un viedokļu izteikšanas jomā.

«Burtiski šobrīd Rīgā notiek «Waffen SS» veterānu maršs,» viņš norādīja. «Saprotams, izskatīt to viedokļu izpausmes brīvības ietvaros nevar, tādējādi Latvijas varasiestādes pārkāpj savas starptautiskās tiesības.»

Komentāri (153)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu