Kruīzu kompānijas atceļ plānotās piestāšanas Tunisijas galvaspilsētā (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Divas kruīzu kompānijas, kuru pasažieri bija starp uzbrukumā bojāgājušajiem Tunisas muzejā, atcēlušas plānotās apstāšanās Tunisijas galvaspilsētā.

Pēc smagā trieciena valsts tūrisma industrijai Spānijas «MSC Cruises» un Itālijas «Costa Crociere» paziņojušas, ka neviena no tām nepieturēs Tunisā līdz tālākiem paziņojumiem.

Kruīza kuģi, kuru pasažieri cieta uzbrukumā, ceturtdien abi atstājuši Tunisu, lai dotos uz nākamajām plānotajām apstāšanās vietām.

No «MSC Cruises» kuģa pasažieriem bojā gājuši deviņi. Trešdienas uzbrukumā Tunisas muzejam saskaņā ar apstiprināto informāciju pavisam nogalināti 20 ārvalstu tūristi. Uzbrukuma upuri ir trīs japāņi, divi kolumbieši, divi spāņi un divi francūži. Vēl 12 kuģa pasažieri ievainoti, bet seši uz tā neatgriezās, lai ceturtdienas rītā dotos ceļā uz Barselonu.

Par 13 kuģa «Costa Fascinosa» pasažieriem nebija informācijas, kad tas agrā rītā devās uz Spānijas Maljorkas salu.

«Costa Crociere» pavēstīja, ka notikušais ietekmēs trīs tās gigantiskos kuģus, kuriem turpmākajos mēnešos bija paredzētas apstāšanās Tunisā.

Arī trijiem «MSC Cruises» kuģiem tuvākajā laikā bija paredzēta apstāšanās Tunisā. Kompānijas paziņojumā teikts: «Mūsu viesu un apkalpes drošība ir «Costa Crociere» prioritāte un galvenais priekšnosacījums mierīgām un patīkamām brīvdienām. Pēc tā, kas noticis Tunisā, mēs esam nolēmuši atcelt visas mūsu kuģu plānotās apstāšanās.»

Abas kompānijas norādījušas, ka meklē jaunas pieturvietas kruīziem, kurus ietekmējis notikušais.

«Costa Crociere» paziņojusi, ka divi tās vadītāji un 12 citi darbinieki strādā Tunisā un cenšas noskaidrot, kur palikuši trūkstošie pasažieri.

Uz kuģa «MSC Splendida», kad tas ieradās Tunisā, bija 3714 pasažieri un 1267 apkalpes locekļi.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu