Francijas žurnāls publicē fotogrāfijas ar «Charlie Hebdo» uzbrucēju līķiem (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Francijas žurnāls «Paris Match» ceturtdien publicējis fotogrāfijas, kurās redzami nogalinātie brāļi Šerifs un Saīds Kuaši, kuri janvārī sarīkoja asiņaino uzbrukumu izdevuma «Charlie Hebdo» redakcijai Parīzē.

Trīs fotogrāfijās redzami Kuaši līķi guļam uz zemes pēc tam, kad viņus 9.janvārī nošāva policija.

«Paris Match» raksturoja šos attēlu kā vēsturiskus un aizstāvēja to publiskošanu, norādot, ka francūžiem ir tiesības tos redzēt.

Žurnāla redaktors norādīja, ka divi attēli publicēti melnbalti, jo krāsainus tos grūti uzlūkot.

Viņš neatklāja, kurš šīs fotogrāfijas uzņēmis, bet norādīja, ka to darījis kāds, kas nav profesionāls žurnālists.

Brāļi Kuaši 7.janvārī Parīzē iebruka žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijā, noslepkavojot 12 cilvēkus. Uzbrukuma gaitā šāvēji klieguši «Allāhs ir dižens» un «Mēs esam atriebuši pravieti». Tas ir asiņainākais teroristu uzbrukums Francijā pēdējo 40 gadu laikā.

Savukārt 8.janvārī Monrūžā, uz dienvidiem no Parīzes, Amedijs Kulibali, kurš esot pazinis brāļus Kuaši, nošāva policisti, bet nākamajā dienā Parīzē iebruka košera veikalā, nogalinot četrus cilvēkus.

Kulibali un brāļi Kuaši 9.janvārī policijas operāciju gaitā tika likvidēti.

Kuaši, pirms tos likvidēja policija paziņoja, ka tā esot atriebība par izdevumā agrāk publicētajām musulmaņu pravieša Muhameda karikatūrām, kuras viņi uzskatīja par zaimojošām.

Viņi apgalvoja, ka pieder «Al-Quaeda» Jemenas atzaram, kurš vēlāk uzņēmās atbildību par uzbrukumu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu