Ždanoka: Jāņem vērā Krievijas intereses, jo drošību Eiropā bez tās nevar nodrošināt (269)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropai nepieciešams izvedot jaunu drošības sistēmu, kas ņemtu vērā gan Rietumu, gan arī Krievijas intereses, šodien partijas «Latvijas Krievu savienība» (LKS) kongresā pauda tās līdere, eiroparlamentāriete Tatjana Ždanoka.

Arī partijas kongresa rezolūcijas projektā teikts - drošība Eiropā nevar tikt nodrošināta bez Krievijas, un vēl jo vairāk - pret Krieviju, tā var tikt garantētā tikai kopā ar Krieviju. Arī Ždanoka citēja, pēc viņa teiktā, Spānijas politiķi, kurš esot šādi izteicies.

Tāpat rezolūcijas projektā tiek apgalvots, ka LKS, esot krievu mazākumtautības partijai, tā iestājas par labām kaimiņattiecībām ar Krieviju. Partija aicina izmantot iespējas, ko sniedz Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē, lai veicinātu konfliktējušo pušu izlīgumu.

Ždanoka savā uzrunā norādīja, ka viņai nav pietiekami daudz laika, lai plašāk runātu par notikumiem Ukrainā. Vienlaikus politiķe Ukrainas notikumus raksturoja kā «nepasludināto karu pret saviem iedzīvotājiem» un Ukrainas «neleģitīmas valdības veikto sodīšanas operāciju».

Savukārt partijas rezolūcijas projektā norādīts, ka ilgtermiņa stabilitāte Ukrainā varētu tikt sasniegta tikai sabalansējot intereses starp dažādām Ukrainas sabiedrības daļām, tostarp starp pilsoņiem, kas orientējas uz ES, gan arī tiem, kas orientējas uz Krieviju.

Kā ziņots, LKS šodien pulcējās kārtējā kongresā, kurā cita starpā diskutēts arī par partijas darbību «asa Eiropas Savienības (ES) un Krievijas konflikta apstākļos».

Kongresa sākumā no 96 delegātiem savu dalību pasākumā bija reģistrējuši 67 cilvēki.

LKS nav pārstāvēta Saeimā, savukārt Eiropas Parlamentā to pārstāv Ždanoka.

Komentāri (269)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu