Ministres izteikumi raisa neizpratni; «cepiens» arī sociālajos tīklos (792)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Finanšu ministrs Jānis Reirs (V) kategoriski nepiekrīt ekonomikas ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) publiski paustajam viedoklis par eiro ieviešanu Latvijā. Ministre otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā «1 pret 1» norādīja, ka nekas traks nebūtu noticis, ja Latvija pērn neieviestu eiro.

Kā teikts ministrijas izplatītajā paziņojumā, ministrs īpaši uzsver, ka ģeopolitisko notikumu kontekstā Latvijas iestāšanās Eirozonā ir bijis politiski tālredzīgs solis valsts drošības garantam un Latvijas neatkarības stiprināšanai. 

Eiropas Savienības vienotā valūta ir mazinājusi Krievijas ekonomisko sankciju ietekmi uz mūsu ekonomiku, kas vienlaikus ir nepārprotams signāls mūsu austrumu kaimiņam par Latvijas finanšu un politisko stabilitāti.

«Kategoriski nepiekrītu ekonomikas ministres viedoklim par eiro ieviešanu Latvijā. Eiro ir devis atbalstu mūsu ekonomikai tādos aspektos kā valūtu konvertācijas izmaksas, valūtas risku samazināšanās, ārējās tirdzniecības un eksporta veicināšanā. Taču jo īpaši būtiskākie eiro ieviešanas ieguvumi šobrīd saistās ar papildus drošību Latvijas iedzīvotājiem – gan ar novērstajiem lata devalvācijas draudiem, gan, pats būtiskākais, – eiro ieviešana ir padziļinājusi Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā, mazinot ārēju apdraudējumu riskus. Eiro ir bijis spēcīgs buferis arī pret Krievijas ekonomiskajām sankcijām, kas ir ne mazāk nozīmīgs faktors šī brīža ģeopolitiskajā situācijā un ekonomiskās stabilitātes nodrošināšanā,» sacījis Reirs.

Pēc ekonomikas ministres otrdienas vakara intervijas Latvijas Televīzijas raidījumā «Viens pret vienu», viļņošanās bija vērojama arī sociālajā tīklā «Twitter», kur cilvēki pauda neizpratni par šādu ministres apgalvojumu.

Latvija eirozonai pievienojās 2014.gada 1.janvārī. 

Komentāri (792)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu