Foto: Aktuāli matu sakārtojumi minimālisma stilā (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgā jau 22. reizi norisinājās «Riga Fashion Week», kurā, līdztekus modes mākslinieku jaunajām rudens/ziemas apģērbu kolekcijām, tika izrādītas arī matu sakārtojumu tendences.

Tieši modeles, kas atrodas uz skates mēles ir tās, kas izrāda gaidāmas sezonas modes un matu sakārtojumu tendences. «Riga Fashion Week» modes skatēs tika novērots, ka savu uzvaras gājienu turpina mūsdienu mākslā un dizainā atzītais sauklis «mazāk ir vairāk», jo arī rudens un ziemas sezonā būs aktuāli minimālistiski matu sakārtojumi – gludi vai dabiski ieveidoti mati, vai saņemti izteiksmīgā zirgastē.

«Matu tendences mēs nevaram apskatīt pilnīgi atdalot no apģērba, jo tas ir viens tēls. Šobrīd visi dizaineri vēlas modelēm redzēt vieglus un dabīgus matu sakārtojumus, ko ātri var izveidot mājas apstākļos. Par cik šīs tendences ir rudens/ziemas sezonai, tad lielākoties mati ir savākti, lai tos netraumētu ar apģērbu – vilnas džemperiem, mēteļiem vai kažokādas apkaklēm, un nepakļautu laika apstākļu riskam – lietus, vējš, sniegs. Protams, arī izlaisti mati būs aktuāli, vēl joprojām būs populāras frizūras, kas izskatīsies pēc vējā sapūstām, nedaudz viļņainām un nekārtīgām cirtām,» atklāj skaistumkopšanas studijas «Pam Pam» līdzīpašniece un friziere - stiliste Jevgeņija Davidova.

Rudens/ziemas sezonā lielāku popularitāti iegūs matu griezumi ar vienādu matu garumu. Topā atgriezīsies sānceliņš. Garu matu īpašniecēm aktuāli būs kaskādes tipa matu griezumi un taisnas šķipsnas. Lielas copes paliek pagājušajā gadā, 2015. gadā aktuāli ir matu mezgli un nelielas copes pakauša apakšējā daļā. Populāras būs bizes un matu pinumi, kas ir ar nedaudz nekārtīgu veidojumu, lai ir dabiskāk.

«Schwarckopf Professional» tehnoloģe Katrina Vavilova: «Īpaši vēlos atgādināt, lai mati ikdienā izskatītos veselīgi, obligāti ir jāizvēlas savam matu tipam atbilstošs šampūns un balzams regulārai matu kopšanai. Jāakcentē, ka gan rudens, gan ziemas periodā mati ir jābaro, tāpēc iesaku jau laikus izpētīt matu tipam piemērotāko eļļu. Ja bieži izmanto matus karsējošus instrumentus, piemēram, matu pannas, lokšķēres un citus, tad iesaku lietot termo aizsargājošus matu kopšanas līdzekļus. .»

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu