Fotoradaru apkopotā informācija: kur automašīnas Latvijā brauc visātrāk (63)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: x_tine, CC BY-NC-ND 2.0

Šogad ar Valsts policijas rīcībā esošajām ātruma mērierīcēm un CSDD stacionārajiem fotoradariem fiksēti vairāk kā 18 tūkstoši ātruma pārkāpumi, portāls «Apollo» uzzināja Valsts policijā.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu sastādīti jau 18 408 protokoli. Lai arī skaits ir gana iespaidīgs, salīdzinājumā ar pagājušo gadu laikā no 1.janvāra līdz 26.martam, ir vērojams tā samazinājums – sastādīts par 7209 protokoliem mazāk.

Valsts policijas apkopotā informācija liecina, ka visi rekordātrumi sasniegti vienā ceļa posmā - uz autoceļa Tīnūži-Koknese, 20,4.kilometrā.

Vidējais ātrums šajā ceļa posmā bijis 147,4 kilometri stundā.

Statistika liecina, ka visātrāk šajā ceļa posmā traucies kāds automašīnas «Toyota» vadītājs, auto ātrums bija 167 kilometri stundā (km/h). Otrajā vietā ierindojies «Mercedes Benz» auto ar 149 km/h, trešajā - atkal «Toyota» ar 147 km/h, ceturtajā vietā «Audi» ar 141 km/h, bet tikai piektajā - BMW ar 133 km/h.

Lai mazinātu braukšanas ātruma pārkāpumu skaitu, sākot ar šī gada 12.februāri, uz Latvijas ceļiem, pakāpeniski tiek izvietoti stacionārie fotoradari. Tie ir kā papildu rīks, kas palīdz kontrolēt atļautā braukšanas ātruma ievērošanu, tādējādi rūpējoties par satiksmes dalībnieku drošību.

Policija atgādina, ka būtiski apzināties, ka ātruma pārsniegšana var ievērojami ietekmēt satiksmes drošību, mazinot iespējas autovadītājam savlaicīgi reaģēt uz notiekošo. Tāpat arī palielinās bremzēšanas ceļa garums, tādējādi radot situāciju, kas potenciāli var izvērsties traģiska.

Komentāri (63)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu