Grieķijas aiziešana no eiro zonas būs katastrofa, saka Francijas ministrs (150)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Grieķijas izstāšanās no eiro zonas būtu katastrofa, piektdien vizītes laikā Viļņā paziņoja Francijas finanšu ministrs Mišels Sapēns.

«Eiro zona ir radīta, lai paplašinātos, nevis samazinātos. Izstāšanās no eiro zonas būtu katastrofa un, pirmkārt, pašai Grieķijai,» ministrs sacīja ziņu aģentūrai BNS.

Viņš norādīja, ka eiro zonai sarunu laikā ir jāņem vērā Grieķijas jaunā valdība, bet tai ir jāievēro valsts saistības.

«Pirmais princips ir demokrātijas princips, un kura ir balstīta visa Eiropa. Ja vairākums valstī mainās, mums tas ir jāpieņem, un mēs nevaram strādāt tā, kā mes to darījām ar iepriekšējo vairākumu,» teica ministrs.

«Otrais princips, izšķirošais princips, ir tas, ka, esot Eiropas Savienības (ES), Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Eiropas Centrālās bankas (ECB) loceklei, Grieķijai ir jāievēro šie principi. Tai ir jāievēro savas saistības,» norādīja Sapēns.

Viņš piebilda, ka pēdējo sarunu laikā ir pieaugusi savstarpējā uzticība starp Grieķiju un tās eiro zonas aizdevējiem.

«Es ticu, ka mēs drīz atradīsim risinājumu, kas balstītos uz skaitļiem un uzticamu un nopietnu informāciju,» ministrs pauda cerību.

Grieķijas valdība plāno pirmdien prezentēt reformu programmu, tai skaitā par to, kā uzlabot nodokļu iekasēšanu un piesaistīt papildu investīcijas.

Grieķija cenšas panākt, lai tai tiek pārskaitīts pēdējais maksājums septiņu miljardu eiro apmērā no 240 miljardu eiro lielā starptautiskā glābšanas aizdevuma, bet ES atsakās to pārskaitīt, līdz nebūs apstiprinājusi Grieķijas jauno reformu paketi.

Komentāri (150)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu