«Bojāgājušo milzi» bija iecienījusi mafija, kas kļuva par «apsmieklu visā pasaulē» (29)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Uz nogrimušā kruīza «Costa Concordia» klāja tika pārvadāts liels daudzums narkotiku, kas piederēja mafijai «Ndrangheta», paziņojuši izmeklētāji. 

Izskan, ka kokaīns piederējis ietekmīgai Kalabrijas reģiona mafijai, kas specializējas narkotiku tirdzniecībā.

Policijas rīcībā nonākuši grupējuma sarunu ieraksti, kas ļāva noteikt, ka uz kruīza kuģa klāja bija noslēpts liels daudzums kokaīna no Dienvidamerikas. Grupējuma locekļi sarunā ietvēra kodētus vārdus, tomēr izmeklētājiem izdevās atšifrēt, ka runa ir tieši par «Costa Concordia».

Vienā no sarunām mafijas darboņi norāda par «to kuģi, kas mūs visas pasaules priekša padarīja par izsmieklu».

Tajā pašā laikā izskan, ka narkotikas uz kuģa klāja nogādāja apkalpes locekļi, tomēr, visticamāk, kuģa kapteinis Frančesko Sketino šajā lietā nav iesaistīs.

Itālijas mediji vēstī, ka kruīza kuģu izmantošana šim grupējumam ir ierasta prakse un noziedznieki izmantojuši ne tikai kompānijai «Costa Crociere», bet arī MSC un «Norwegian Cruise Line» piederošos kuģus.

Šajā ķēdē narkotikas no Karību jūras baseina nonāca Eiropā un Ziemeļāfrikā.

Nav gan skaidrs, vai narkotikas «Costa Concordia» atradās arī tajā dienā, kad kuģis nogrima, jo policija bojāgājušo meklēšanas operācijas laikā neziņoja par kokaīna atrašanu.

Jāatgādina, ka kruīza kuģis «Costa Concordia» pie Itālijas krastiem nogrima 2012.gada 13.janvārī, aiznesot 32 cilvēku dzīvības.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu