Jauni fakti Itālijas policijas konficētās Pikaso gleznas lietā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas policija atklājusi, ka pagājušonedēļ konfiscēto spāņu gleznotāja Pablo Pikaso gleznu bija plānots izvest no valsts un izsolīt.

1912.gada glezna «Vijole un pudele «Bass» alus» novērtēta uz 15 miljoniem eiro.

Pensionēts gleznu rāmju meistars no Romas apgalvo, ka darbu viņam 1978.gadā uzdāvinājis kāds gados vecs klients, kuram neilgi pirms tam bija nomirusi sieva. Viņš neesot zinājis, ka gleznas autors ir Pikaso.

Policija norāda, ka vīrietis «bez sevišķas rūpības» iesaiņojis gleznu un glabājis to 36 gadus.

Atraitnis ieradās pie rāmju veidotāja, jo bija nejauši nometis ierāmētu mūžībā aizgājušās sievas fotogrāfiju. Viņš par velti nomainīja stiklu. Pēc divām dienām pateicīgais klients uzdāvinājis gleznu, nenosaucot tās autoru vai vērtību, apgalvo vīrietis.

Eksperti apstiprinājuši gleznas autentiskumu un tagad cenšas noskaidrot, vai vīrietis, pie kura glezna tika atrasta, ir tās likumīgais īpašnieks.

Gleznā attēlota vijole un alus «Bass» pudele. «Bass» pudeles ar sarkano trijstūri uz etiķetes ir redzamas vairāk nekā 40 Pikaso darbos, lielākoties no viņa kubisma perioda.

«Bass» savulaik bija visvairāk dzertais alus pasaulē. Tas attēlots arī 19.gadsimta franču gleznotāja Eduāra Manē gleznā «Bārs Folī-Beržeras koncertzālē».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu