Belēvičam piešķirta pielaide valsts noslēpumam (23)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (Zaļo un zemnieku savienība) ir saņēmis pielaidi valsts noslēpumam uz septiņiem mēnešiem, noskaidroja aģentūra BNS.

Belēvičs otrdien pēc valdības sēdes slēgtās daļas, kurā arī viņš piedalījās, žurnālistiem apstiprināja, ka ir informēts par to, ka Satversmes aizsardzības birojs (SAB) viņam piešķīris pielaidi uz septiņiem, nevis sešiem mēnešiem, kā iepriekš bija izskanējis.

«Jā, es esmu informēts par to. Man nebūs jāiet uz pastu pēc vēstules, jo tas dokuments bija šeit,» viņš teica.

Uz jautājumu, vai viņam ir zināmi iemesli, kādēļ pielaide piešķirta uz īsu laiku, Belēvičs atbildēja, ka «tā ir dabas parādība». «Man nav nekāda izskaidrojama. Es uzskatu, ka SAB strādā profesionāli cilvēki, viņi dara savu darbu, un, ja viņi ir nolēmuši uz septiņiem mēnešiem, tad uz septiņiem,» viņš komentēja.

«Man nevis ir liegta, bet piešķirta pielaide. Es zinu, kāpēc mani ilgi vērtēja - tāpēc, ka man nav 25 gadi, bet tuvojas 57. Un es dzīvē daudz kam esmu pieskāries - man ir bijusi plaša uzņēmējdarbība, un tas ir normāli, ka cilvēkam, kam ir notikumiem bagāta biogrāfija, tas tiek izvērtēts,» piebilda Belēvičs.

Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars iepriekš aģentūrai BNS pauda neizpratni par publiskajā telpā izskanējušo, ka Belēvičs varētu būt saņēmis «īstermiņa pielaidi valsts noslēpumam». «Ko nozīmē «īstermiņa pielaide»? Es pusgadu iepazīstos ar noslēpumu, bet pēc tam to uzreiz aizmirstu?» retoriski vaicāja Tavars.

Savukārt Belēvičs žurnālistiem otrdienas rītā norādīja, ka pats nav informēts par to, vai ir saņēmis pielaidi valsts noslēpumam. «Es divas dienas vadīju starptautiska līmeņa pasākumu. Man tiešām nav bijis laika iepazīties ar to,» viņš teica.

Pēc žurnālista sacītā, ka vēstule ar informāciju par pielaides saņemšanu tiek nosūtīta uz personas deklarēto dzīvesvietu, Belēvičs komentēja: «Paldies, ka mani informējāt. Es apsolu, ka es aiziešu apskatīties pastkastītē, vai nav atnācis paziņojums no pasta».

Veselības ministrs piebilda, ka pielaides saņemšana valsts noslēpumam «viņa darbā neko nemainīs».

Saeima valdību Laimdotas Straujumas («Vienotība») vadībā apstiprināja 5.novembrī. Ministru kabinetu veido trīs partneri - «Vienotība», ZZS un Nacionālā apvienība. Valdībā strādā septiņi ministri no Straujumas pirmās valdības.

Belēvičs bija vienīgais no Straujumas valdības ministriem, kuram SAB līdz šim nebija piešķīris pielaidi noslēpumam.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu