SAB Dreimanei ceturto reizi atteicis uz tikšanos ierasties ar advokātu (66)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane ceturto reizi saņēmusi atteikumu no Satversmes aizsardzības biroja (SAB) uz tikšanos klātienē drošības dienesta telpās ierasties ar advokātu, aģentūrai BNS pavēstīja Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa-Znota.

Dreimane atkārtoti lūgusi iespēju SAB ierasties kopā ar advokātu, tomēr biroja direktors Jānis Maizītis to noraidījis.

«Nekad neesmu atteikusi tikties ar SAB, taču esmu lūgusi ievērot manas likumā noteiktās tiesības - esmu gatava doties uz SAB jebkurā laikā, taču ar advokāta pārstāvniecību, izmantojot Latvijas Republikas Satversmes 92.punktā nostiprinātās tiesības, lai nodrošinātu tiesisku un pusēm līdzvērtīgu pārrunu procesu,» viņa pauda.

Valsts kancelejas direktore 25.martā paziņoja, ka ir saņēmusi informāciju par kārtējo viņas novērtēšanas atlikšanu. Kā iemesls minēts novērtēšanas procesā radies jauns uzdevums – ierasties SAB, «kas ir klajā pretrunā ar likumdošanā noteikto novērtēšanas kārtību».

«Lai gan SAB pārstāvis nav iekļauts komisijas sastāvā, tomēr tas «spēlē pirmo vijoli» manā vērtēšanas procesā, tādējādi vērtēšanas process ir kļuvis tiesiski nekorekts un neobjektīvs, jo nav svarīgi ne sasniegtie mērķi, ne paveiktie darbi, ne kompetences, ne zināšanas, visu nosaka SAB. Šobrīd uz mani kā iestādes vadītāju tiek izdarīts spiediens un tiek klaji pārkāptas manas gan kā cilvēka, gan kā ierēdņa tiesības,» sacīts paziņojumā.

Znotiņa-Znota informēja, ka Dreimanes novērtēšanai vajadzējis notikt pagājušā gada novembrī, bet to vairākkārt atlikt aicinājis SAB. Valsts kancelejas direktore no visu novertēšanas komisijas locekļiem saņēmusi aritmētisko vērtējumu «ļoti labi».

«Tomēr, lai arī SAB pārstāvis nav iekļauts komisijas sastāvā, tas būs izšķirošais faktors manā vērtēšanas procesā. Tādejādi vērtēšanas process ir kļuvis tiesiski nekorekts un neobjektīvs, jo nav svarīgi ne sasniegtie mērķi, ne paveiktie darbi, ne kompetences, ne zināšanas, visu nosaka SAB. Šobrīd uz mani kā iestādes vadītāju tiek izdarīts spiediens un tiek klaji pārkāptas manas gan kā cilvēka, gan kā ierēdņa tiesības,» uzsver Dreimane.

Direktores vērtēšanu veic Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas («Vienotība») vadīta komisija, kurā ir Straujumas biroja vadītājs Ringolds Arnītis, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Guntis Puķītis.

Dreimane valsts pārvaldē strādā gandrīz 20 gadus. Pirmās kategorijas speciālā atļauja pieejai valsts noslēpuma objektiem viņai ir vairāk nekā 14 gadus.

Komentāri (66)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu