Nogrimst Krievijas traleris; bojā gājuši 54 cilvēki. Kuģa apkalpē arī Latvijas pilsoņi (11)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas Tālajos Austrumos Ohotskas jūrā pie Kamčatkas pussalas ceturtdienas rītā nogrima Krievijas traleris «Daļņij Vostok», kura katastrofā gājuši bojā vismaz 54 jūrnieki, bet 63 ir izglābti, paziņoja Petropavlovskas Kamčatskas jūras ostas administrācijas jūras koordinācijas un glābšanas apakšcentra pārstāvis Arturs Recs.

Kuģa apkalpē bija 132 cilvēki, no kuriem 15 vēl nav atrasti. Starp kuģa apkalpes locekļiem bija 78 Krievijas pilsoņi, kā arī trīs Latvijas pilsoņi, 42 Mjanmas, četri Ukrainas un pieci Vanuatu pilsoņi.

Glābšanas operāciju traģēdijas rajonā veic 26 kuģi. To apkalpes ir izcēlušas no ūdens 117 «Daļņij Vostok» apkalpes locekļus, no kuriem 54 bija gājuši bojā, bet 63 bija dzīvi, sacīja glābšanas centra pārstāvis.

Visi izglābtie apkalpes locekļi samērā ilgu laiku bija pavadījuši Ohotskas jūras ūdenī, kura temperatūra nepārsniedz nulli grādu pēc Celsija, un ir cietuši no smagas organisma atdzišanas. Viens no viņiem ir ļoti smagā stāvoklī, informēja Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas pārstāvis.

Lielais autonomais saldēšanas traleris «Daļņij Vostok» nogrima Ohotskas jūrā uz dienvidiem no Šeļehova līča.

Saskaņā ar Krievijas Jūras kuģniecības reģistra datiem traleris bija uzbūvēts 1989.gada novembrī Padomju Savienībā. Tas ieguva tagadējo nosaukumu 2014.gadā, bet tā iepriekšējais nosaukums bija «Stende».

Kompānijai «Magellan» piederošais 5720 reģistra tonnu kuģis ir 104,5 metrus garš un apmēram 16 metrus plats. Tas ir pierakstīts Ņeveļskas ostā Sahalīnas salā.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu