Izmeklētājiem izdevies noskaidrot, ko Lubics meklējis internetā pirms katastrofas (50)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lidsabiedrības «Germanwings» lidmašīnas katastrofu izraisījušais otrais pilots Andreass Lubics pirms traģēdijas dienas ir pētījis pašnāvības metodes un lidmašīnas pilotu kabīnes durvju drošību, ceturtdien paziņoja Vācijas prokuratūra.

Diseldorfas prokuratūra informēja, ka izmeklētāji Lubica Diseldorfas dzīvoklī ir atraduši viņa planšetdatoru un rekonstruējuši viņa datora meklēšanas vēsturi no 16.marta līdz 23.martam.

Prokuratūra norādīja, ka datora meklēšanas vēsture nav tikusi izdzēsta.

Prokuratūras pārstāvis Ralfs Herrenbriks atklāja, ka datora meklēšanas vēsturē bija atrodami ieraksti par ārstniecības jautājumiem un pašnāvības metodēm. Vismaz vienā dienā pilots ir meklējis informāciju par pilotu kabīnes durvju drošību.

«[Viņš] no vienas puses interesējās par medicīniskām ārstniecības metodēm, no otras puses - par veidiem, kā izdarīt pašnāvību,» norādīja Herrenbriks.

«Papildus tam vismaz vienu dienu [Lubics] interesējās par pilotu kabīnes durvīm un to drošību,» viņš piebilda.

Vācijas prokuratūra paziņoja, ka planšetdatorā esošā informācija apstiprina, ka lidmašīnas otrais pilots to ir lietojis norādītajā periodā.

Jau ziņots, ka Francijas prokuratūra ceturtdien informēja, ka ir atrasta nogāzušās lidmašīnas otra melnā kaste.

Francijas prokuratūra ir paziņojusi, ka «Germanwings» lidmašīnas katastrofu tīši izraisījis Lubics. Aviokatastrofā 24.martā gāja bojā 144 pasažieri un seši apkalpes locekļi.

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu