Kā šobrīd klājas mazajam Dāvim? (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no LTV

Vēl nesen smagi slimais Dāvis šobrīd jūtas labi un, ja pulmonologs atļaus, jau drīzumā varētu sākt sportot, aģentūrai LETA pastāstīja Dāvja ārstējošais ārsts Olafs Volrāts.

Šobrīd notiek zēna rehabilitācijas process, stāstīja ārsts. Viņam regulāri jādodas uz peldbaseinu un masāžām, lai atgūtu muskuļu spēku. Tomēr, ja pulmonologs ļaus, Dāvis jau drīzumā varēs ar sportu nodarboties arī aktīvāk, piebilda Volrāts.

Taujāts, cik bieži Dāvim nepieciešams veikt pārbaudes slimnīcā, Volrāts stāstīja, ka aptuveni reizi trijos mēnešos, ja zēns neslimo, viņam jāiziet veselības pārbaude slimnīcā. Citā gadījumā uz pārbaudēm jādodas biežāk.

Savukārt, atbildot uz jautājumu, vai Filadelfijas Bērnu slimnīcas speciālistiem izdevies noskaidrot slimības cēloni, Volrāts norādīja, ka jaunu ziņu neesot, un šobrīd ārsts paliek pie secinājuma, ka tā ir iedzimta pataloģija.

Viņš arī atzīmēja, ka Filadelfijas Bērnu slimnīcas speciālisti «slavē Latvijas māsu un ārstu darbu un norāda, ka zēns šeit bijis ļoti labi aprūpēts».

Jau ziņots, ka 8.janvārī deviņgadīgais Dāvis atgriezies Latvijā no ārstēšanās Filadelfijas bērnu slimnīcā.

Dāvim tika konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem. Viņš par saziedotiem un valsts piešķirtiem līdzekļiem tika nogādāts ārstēšanai ASV, kur arī veiksmīgi tika veikta operācija.

Dāvja ārstēšana bija iespējama vienīgi ASV, Filadelfijā. Ārstēšanai bija nepieciešami 427 500 ASV dolāru jeb aptuveni 348 000 eiro. Iedzīvotāji dažu dienu laikā saziedoja 317 173 eiro, savukārt valsts piešķīra 100 000 eiro.

Dāvis ir pirmais pacients no Latvijas, kuram bija nepieciešama ārstēšana ārpus Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas un kura medicīnisko manipulāciju izmaksas ir tik augstas.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu