Lubics pirms lidojuma sagādājis «Airbus A320» kapteinim savdabīgu «dāvanu» (147)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

«Germanwings» aviokatastrofas izmeklētājiem izdevies noskaidrot, ka pirms lidojuma lidmašīnas «Airbus A320» otrais pilots Andreass Lubics kapteiņa Patrika Sonderhaimera kafijā iejaucis zāles, kas izraisa pastiprinātu urinēšanu, vēsta ārvalstu mediji.

Izmeklētājiem jau iepriekš bija zināms, ka lidojuma laikā Sonderhaimers pametis pilota kabīni, lai dotos uz tualeti. Tagad noskaidrots, ka Lubics Sonderhaimeram sagādājis «dāvanu», iejaucot viņa kafijā diurētiskas zāles, lai viņš noteikti pamestu kabīni.

Veicot izmeklēšanu, vairākkārt ticis pārbaudīts arī Lubica dators. Noskaidrots, ka Lubics internetā pasūtījis diurētiskas zāles, kuras vēlāk iejaucis Sonderhaimera dzērienā, tādējādi paātrinot lidmašīnas kapteiņa vajadzības, pametot pilota kabīni.

«Prokuratūra pagaidām nekomentē šo informāciju, taču vairāk informācija būs pieejama pēc tam, kad pilnībā tiks pabeigta Lubica datora failu izpēte,» teikts paziņojumā.

Iepriekš vēstīts, ka 24.martā Francijas Alpos notika aviokatastrofa, kurā gāja bojā 150 cilvēki. Kā vēlāk izdevās noskaidrot, lidmašīnu apzināti nogāza tās otrais pilots Lubics.

Komentāri (147)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu