Dženiferas Lopesas kleita iedvesmojusi «Google Images» meklētāja izveidošanu (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu dziedātājas Dženiferas Lopesas kleita 2000.gada «Grammy» balvu ceremonijā iedvesmojusi «Google Images» meklētāja izveidošanu, vēsta izklaides ziņu vietne WENN.

Lopesa uz ceremoniju ieradās zaļā zīmola «Versace» kleitā ar tropisku rakstu un dziļu dekoltē.

«Google» priekšsēdētājs Ēriks Šmits sacīja, ka milzīgais meklējumu skaits esot interneta meklētāja veidotājiem licis aizdomāties, kā lietotājus uzreiz novirzīt uz meklēto fotogrāfiju.

«Dibinātāji Lerijs Peidžs un Sergejs Brins, kā jau visi veiksmīgi izgudrotāji, centās uzlabot meklētāju,» Šmits norāda vietnē «Project Syndicate» publicētā rakstā. «Viņi sāka ar attēliem. Cilvēki vēlējās vairāk nekā tikai tekstu. Tas pirmoreiz ļoti skaidri parādījās pēc 2000.gada «Grammy» balvu ceremonijas, kurā Dženifera Lopesa bija uzvilkusi zaļu kleitu. Tā piesaistīja pasaules uzmanību. Tolaik tā bija meklētākā lieta, kādu bijām pieredzējuši. Taču vēl nebija iespējams lietotājus uzreiz novirzīt uz meklēto - Dženiferu Lopesu šajā kleitā. Tā dzima «Google Image Search» meklētājs.»

«Google Images», kas ļauj pēc atslēgas vārdiem atrast fotogrāfijas, tika ieviests 2001.gadā.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu