Foto: Palestīniešu policija konfiscē Benksija darbu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Palestīniešu policija ceturtdien konfiscējusi britu grafiti mākslinieka Benksija darbu, jo tā sākotnējais īpašnieks sūdzējās, ka esot pierunāts pārdot grafiti par pārāk zemu cenu.

Benksijs februārī devās uz kara izpostīto Gazu un izveidoja tur vairākus grafiti. Viens no tiem - raudoša sengrieķu dieviete - tika atstāts uz Rabija Dardunas mājas vienīgajām palikušajām durvīm.

Vietējais grafiti mākslinieks Belals Haleds pierunāja Dardunu pārdot viņam darbu par 175 ASV dolāriem (162 eiro), kaut arī Benksija darbu cenas izsolēs mēdz pārsniegt 500 000 dolāru (464 000 eiro).

23 gadus vecais Haleds aģentūrai «Reuters» teica, ka policija esot konfiscējusi darbu. «Policisti paņēma durvis un teica, ka tās ar tiesas orderi tikšot aizturētas, jo pret mani ierosināta tiesvedība,» viņš sūdzējās. «Es tagad esmu īstais durvju īpašnieks un centīšos to pierādīt tiesā.»

Dardunas advokāts apstiprināja, ka notiekot lietas izskatīšana. «Es centīšos panākt, lai durvis tiktu atdotas patiesajam īpašniekam - Rabijam Dardunam. Mans klients tika apkrāpts,» norāda advokāts.

Haleds apgalvoja, ka gribējis saglabāt Benksija darbu labā stāvoklī, bet neesot plānojis «tuvākajā laikā» to pārdot.

Benksija darbs, kas 2013.gadā tika izveidots uz veikala sienas Londonā, tika izsolīts par 1,1 miljonu dolāru (vienu miljonu eiro).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu