Maizītis valdību iepazīstinās ar SAB pagājušā gada darbības rezultātiem (39)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors Jānis Maizītis otrdien, 14.aprīlī, valdībai ziņos par SAB darbību pagājušajā gadā, liecina valdības darbakārtība.

Pēc valdības iepazīstināšanas ar darbības rezultātiem SAB parasti informatīvā ziņojuma publiskojamo daļu ievieto savā mājaslapā.

Ziņojums par 2013.gadā paveikto liecina, ka, izrādot pastiprinātu interesi par Latvijas ārpolitikas un drošības politikas jautājumiem, pret Latviju aktīvu darbu turpina Krievijas izlūkošanas un drošības dienesti, kuru aktivitātes tiek veiktas gan Latvijā, gan arī no Krievijas teritorijas.

Pieaugot ārvalstu izlūkdienestu kiberizlūkošanas spējai, tā iegūst aizvien būtiskāku lomu ārvalstu izlūkdienestu darbā. Kiberizlūkošana tiek vērsta pret dažādiem mērķiem, tostarp arī pret Latvijas valsts institūcijām un amatpersonām.

Tāpat 2013.gadā SAB uzmanības lokā nonākušas vairākas organizācijas un fondi, kuru darbība Krievijas ietekmes pasākumu, tautiešu un informācijas politikas ietvaros vērsta pret Latviju un tās interesēm.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu