Incidents ar «Germanwings» lidmašīnu «Airbus A320»; uz skrejceļa evakuē pasažierus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aero Icarus, CC BY-SA 2.0

Svētdienas vakarā Vācijā, Ķelnes Bonnas lidostā incidentā iesaistīta kompānijas «Germanwings» lidmašīna, kas apturēta uz skrejceļa īsi pirms lidojuma uzsākšanas, vēsta ārvalstu mediji.

Pasažieru lidmašīna, kurai bija jāizlido uz Milānu, apturēta uz skrejceļa pēc tam, kad policija bija saņēmusi sprādziena draudus. Turpat uz skrejceļa notikusi pasažieru un apkalpes locekļu evakuācija, vēsta «The Guardian».

«Dispečeri nekavējoties paziņojuši [par ārkārtas situāciju] pilotiem, kuri novirzīja lidmašīnu pozīcijā, kas noteikta šādās situācijās,» liecina aviokompānijas paziņojums.

Visi pasažieri un apkalpes locekļi nogādāti drošībā. Lidmašīnā kopumā bijuši 126 pasažieri.

Lidmašīnu, kurai vajadzēja izlidot plkst.18.20, pārbaudījuši speciālisti, taču nekas bīstams tajā netika atrasts.

Jāatgādina, ka incidents lidostā noticis dažas nedēļas pēc tam, kad Francijas Alpos avarēja pasažieri lidmašīna «Airbus 320», laupot dzīvību 150 cilvēkiem. Visticamāk, katastrofā vainojams lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics, kurš šādi izdarījis pašnāvību.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu