Zviedrijas Bruņotie spēki atklājuši «Krievijas zemūdenes» noslēpumu (207)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Gandrīz pusgadu pēc tam, kad Stokholmas arhipelāgā pie Zviedrijas krastiem tika meklēta Krievijas zemūdene, Zviedrijas Bruņoto spēku pārstāvji nākuši klajā ar paziņojumu, ka patiesībā tā bijusi vien strādnieku laiva, vēsta zviedru mediji.

Pagājušā gada 31.oktobrī atvaļinātais Zviedrijas flotes virsnieks publicēja fotoattēlu, kurā redzams aptuveni 10-20 metrus garš objekts, kas atgādina zemūdeni. Tad publiskajā vidē sākās diskusijas un baumas, ka tā varētu būt Krievijas zemūdene.

Admirālis Anderss Grenstads pagājušajā trešdienā pastāstīja zviedru laikrakstiem, ka valsts Bruņotie spēki ziņojuši Zviedrijas valdībai par to, ka objekts, kas atgādinājis zemūdeni, patiesībā bijusi vien strādnieku laiva.

«Fotogrāfijas analīze atklāja, ka Stokholmas arhipelāgā bija nevis zemūdene, bet gan neliela izmēra laiva. Tā bija apmēram 10,5 metrus gara, balta laiva. Pārpratums radās tādēļ, ka laivā esošie cilvēki atteicās kontaktēties ar Zviedrijas floti,» stāstīja Grenstads.

Ends Kvimans, kurš piedalījies zemūdeņu medībās Aukstā kara laikā, saka, ka viņu izbrīna fakts, ka fotogrāfijā redzamais objekts nav zemūdene, bet gan parasta laiva.

«Tas nav iespējams, ka mēs būtu kļūdījušies. Attēlā redzamais objekts nevar būt neliela izmēra laiva, jo tas atgādina zemūdenes virsējo daļu. Es redzēju zemūdeni – tās priekšējo un aizmugurējo daļu, kā arī periskopu. Ir grūti noteikt precīzu izmēru, bet tas objekts bija vismaz 20-30 metrus garš,» teica Kvimans laikrakstam «Dagens Nyheter».

Iepriekš vēstīts, ka pērn no 17. līdz 24.oktobrim Zviedrijas teritoriālajos ūdeņos notika plaša meklēšanas operācija, kurā Zviedrijas flote un Bruņotie spēki meklēja Krievijas zemūdeni. Tiesa, plašajos meklējumos zemūdene netika atrasta.

Komentāri (207)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu