Grass pēdējā intervijā paudis bažas par cilvēces tuvošanos pasaules karam (91)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pazīstamais vācu rakstnieks un Nobela prēmijas laureāts Ginters Grass, kurš pirmdien aizgāja mūžībā 87 gadu vecumā, savā pēdējā intervijā paudis bažas par cilvēces mēnessērdzīgo tuvošanos jaunam pasaules karam.

«Mums vienā pusē ir Ukraina, kuras situācija neuzlabojas; Izraēlas un palestīniešu lietas kļūst sliktākas; ir katastrofa, ko amerikāņi atstāja Irākā, «Islāma valsts» zvēriskums un Sīrijas problēma,» otrdien publicētā intervijā Spānijas laikrakstam «El Pais» norādīja Grass.

«Karš ir visur; mēs riskējam pieļaut tās pašas kļūdas kā iepriekš, tādēļ, to neapjaušot, mēs varam iekļūt pasaules karā, it kā mēs būtu mēnessērdzīgi,» norādīja Grass, kurš interviju «El Pais» sniedza 21.martā savās mājās Lībekā, Vācijas ziemeļos.

Grass, kura vispazīstamākais romāns ir 1959.gadā iznākušais «Die Blechtrommel» («Skārda bungas»), bija pacifists un stingri iebilda pret kodolraķešu izvietošanu Vācijas teritorijā.

Garajā intervijā «El Pais» viņš arī pauda bažas par klimata izmaiņām un pārapdzīvotību.

«Tas viss kopā liek man apjaust, ka viss ir ierobežots, ka mums nav nenoteikts daudzums laika,» viņš piebilda.

Komentāri (91)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu