Ineses Galantes talantu konkursa fināla norisi varēs vērot tiešraidē (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šo svētdien, 19. aprīlī, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) ikviens interesents aicināts bez maksas apmeklēt Ineses Galantes talantu konkursa fināla pasākumu, portālam «Apollo» vēsta pasākuma organizatori.

Talantīgi jaunieši no visas Latvijas, kuri piedalījušies mūzikas konkursā vairāku mēnešu garumā no konkursa pieteikuma brīža, uzstāsies konkursa noslēdzošajā kārtā, parādot labāko un cīnoties par uzvarētāja godu katrs savā kategorijā. Tiem, kuri nevarēs apmeklēt konkursu klātienē, būs iespēja visas dienas garumā vērot konkursa norises interneta tiešraidē, ko nodrošinās tvnet.lv.

Pavisam kopā ir četras konkursa kategorijas – vokālistu, stīgu instrumentu, klavieru, pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu grupā.

Konkursa norises programma:

  • 19.aprīlī, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA)
  • 10.00 – ATKLĀŠANA
  • 10.30 – STĪGU INSTRUMENTU SPĒLE
  • 12.15 – 12.30 STARPBRĪDIS
  • 12.30 – PŪŠAMINSTRUMENTU UN SITAMINSTRUMENTU SPĒLE
  • 14.30 – 16.20 Starpbrīdis
  • 16.20 – KLAVIERSPĒLE
  • 17.20 – 17.35 Starpbrīdis
  • 17.35 – VOKĀLĀ MĀKSLA
  • 19.10 – 19.25 Starpbrīdis
  • 19.25 – VOKĀLĀ MĀKSLA
  • 21.30 – KONKURSA REZULTĀTU PAZIŅOŠANA, DALĪBNIEKU APBALVOŠANA

Konkursa finālistus vērtēs profesionāla žūrijas komisija - JVLMA Stīgu instrumentu katedras vadītāja un Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra vijolniece Terēze Zīberte-Ījaba, JVLMA docents un komponists Rolands Kronlaks, profesors, dirģents un komponists Andris Vecumnieks, diriģente Gunta Malēvica, kontrtenors un JVLMA docētājs Sergejs Jēgers, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāve Dagnija Staķe un konkursa patronese operdziedātāja Inese Galante. Lai noteiktu labākos, tiks vērtēts dalībnieka personības spilgtums, tehniskās iemaņas, izpildījuma mākslinieciskais augstvērtīgums, repertuāra atbilstība un dalībnieka artistiskums.

Talantu konkursa uzvarētāji saņems diplomus, naudas balvas 500, 300 un 100 EUR apmērā, pusgada mācību stipendijas 100 EUR mēnesī un uzaicinājumu uzstāties šī gada «Summertime – aicina Inese Galante» festivālā, kā arī dažādas īpašas balvas no konkursa atbalstītājiem.

Šogad fonds īpaši pateicas ikvienam pedagogam, kuri pieteikuši savus audzēkņus talantu konkursam, dāvinot katram pedagogam ielūgumu divām personām uz kādu no festivāla «Summertime – aicina Inese Galante» koncertiem. Lai izvēlētos konkrētu koncerta apmeklējuma datumu, lūdzam reģistrēties saitē www.inesesgalantestalanti.lv sadaļā Meistarklases līdz 31. maijam.

Kā nozīmīgākā balva visiem konkursa «Ineses Galantes talanti 2015″ laureātiem ir iespēja piedalīties bezmaksas meistarklasēs festivāla «Summertime – aicina Inese Galante» laikā šī gada augustā Jūrmalā, kur talantus izglītos Eirovīzijas konkursa 1998. gada Grand Prix ieguvēja un daudzu citu konkursu laureāte, vijolniece Lidija Baiha (11. augustā), Bolcano, Rubinšteina un citu prestižu klavierspēles konkursu laureāts Matiass Flecbergers (11.augustā), Roberta Šūmaņa Diseldorfas Mūzikas akadēmijas profesors, diriģents Ekharts Viceks (14. augustā), un pasaulslavenā pūtēju ansambļa «Canadian Brass» dalībnieki (10. augustā). Sīkāka informācija par meistarklašu vadītājiem pieejama konkursa mājas lapas www.inesesgalantestalanti.lv sadaļā «Meistarklases“.

Viens no pērnā gada konkursa uzvarētājiem - vibrofonists Jānis Bombizo-Fedotovs nupat kļuvis par «Latvijas Lielās mūzikas balvas 2014» kategorijas «Gada jaunais mākslinieks» laureātu. «Konkursi ir laba lieta, bet svarīgākais, ar kādu attieksmi uz tiem ej. Ja iesi ar domu par katru cenu uzvarēt, nāksies ļoti pārdzīvot, ja neiegūsi pirmo vietu, un tad īsti nav jēgas...» par piedalīšanos un arī uzvaru Ineses Galantes konkursā 2014. gadā secina Jānis.

«Tas gluži vienkārši bija brīnišķīgi, lieliska iespēja parādīt sevi. Liels paldies Inesei Galantei par to, ka viņa jaunajiem mūziķiem radījusi šādu iespēju,» saka Jānis un neslēpj, ka konkursā iegūto naudas balvu ieguldīs tālākās studijās: «Tas ir liels atbalsts, lai turpinātu iesākto!» Šobrīd Jānis gatavojas iestājeksāmeniem Strasbūras konservatorijā. «Tā ir ļoti, ļoti augsta līmeņa skola...» par tālāko darbību komentē konkursa laureāts.

2014. gada laureāts un Latvijas Mūzikas gada balvas kategorijas «Gada jaunais mākslinieks» laureāts Jānis Mombizo-Fedotovs

Pērnā gada konkursa laureātiem ir bijusi dota iespēja uzstāties Valsts prezidenta rīkotajās pieņemšanās Latvijas Pašvaldību konferences ietvaros, sadarbības partneru «Olainfarm» un «Latvijas dzelzceļš» rīkotajos pasākumos, vasaras festivālā «Summertime – aicina Inese Galante» Dzintaru koncertzālē, valsts svētku koncertos un citviet.

Konkurss «Ineses Galantes Talanti» notiek jau otro gadu pēc kārtas, un tā ietvaros tiek īstenota atbalsta programma Latvijas talantiem mūzikā – «Ineses Galantes fonds» konkursa kārtībā meklē un prezentē valsts spilgtākos jaunos māksliniekus, lai Latvija varētu iepazīt un lepoties ar saviem patiesajiem dārgakmeņiem – saviem talantiem. Konkursa rezultātā atklātajiem talantiem nepieciešams tālāks atbalsts, profesionāla uzmanība un iespējas, kā arī sabiedrības novērtējums. «Ineses Galantes fonds» par savu uzdevumu uzskata Latvijas jauno talantu popularizēšanu gan Latvijā, gan ārvalstīs, dažādos veidos nodrošinot konkursa laureātu turpmāko profesionālo attīstību.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu