/nginx/o/2018/07/23/11030728t1ha704.jpg)
Minjonas (Īstajā vārdā Hermīnes Zālītes) pirms 100 gadiem pierakstīta recepte.
1/2 (200g) mārciņu sviesta samaisa šķūmēs ar 1/2 (200g) mārciņu cukura, pieliek pamazām četras veselas olas, 1 korteli (0,31 l) piena, 1/2 (200g) mārciņu miltu, 5 graudiņus sagrūsta kardamona, 1/2 sarīvēta citrona mizas, pēdīgi 1/4 (100g) mārciņas rozīņu, 1/4 (100g) mārciņas korintu, 1/8 (50g) mārciņas sukādes.
Tad piemaisa klāt 2 lotes (25,6g) ar 1/2 (200g) mārciņas miltu labi sajaukta cepamā pulvera, ielej masu iepriekš sagatavotā formā, iešauj tūlīt karstā krāsnī un cep puferi apmēram 1 stundu.
Recepte no izdevniecības «Zvaigzne ABC» izdotās leģendārās Minjonas (Īstajā vārdā Hermīnes Zālītes) pavārniecības mākslas grāmatas. Šī grāmata bija ļoti populāra, tajā ir latviešu un cittautu virtuves ēdieni. Jaunajā izdevumā daļēji saglabātas oriģinālā izdevuma valodas īpatnības.