VK darbinieki noraida pārmetumus par informācijas aprites problēmām

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts kancelejas (VK) struktūrvienību vadītāji atklātā vēstulē Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai noraida publiski izskanējušos apgalvojumus par iestādes darbinieku it kā vairākkārt nopludināto klasificēto informāciju, aģentūru BNS informēja Signe Znotiņa-Znota.

Viņa norādīja, ka VK darbinieki iestājas par atklātu, uz pierādījumiem balstītu, sabiedrībai pārskatāmu, saprotamu, motivētu un loģisku procesa īstenošanu vainīgo saukšanai pie atbildības klasificētas informācijas nopludināšanas gadījumos gan VK, gan jebkurā citā valsts pārvaldes iestādē.

«VK darbinieki aicina turpmāk neizplatīt populistiskus un nepierādītus argumentus, turklāt tos attiecinot uz iestādi kopumā un visiem tās darbiniekiem, jo nepierādīti apgalvojumi par normatīvo aktu pārkāpumiem negatīvi ietekmē ne tikai vienas iestādes - VK tēlu sabiedrības acīs, bet arī grauj valsts civildienesta, valsts iestāžu un ierēdniecības prestižu kopumā, mazinot sabiedrības spēju un vēlmi uzticēties gan ierēdniecībai, gan politiskajai varai,» pauda Znotiņa-Znota.

Vēstulē uzsvērts, ka VK direktores Elitas Dreimanes vadībā un darbinieku darba rezultātā īstenoti būtiski klasificētās informācijas sistēmas pilnveidošanas pasākumi.

«Izstrādāta stingri reglamentēta kārtība un amatpersonu atbildība darbam ar klasificētu informāciju, otrkārt, tiek nodrošināta katra klasificēta dokumenta unikalitāte ar īpašām pazīmēm un, treškārt, tiek uzskaitīts katra dokumenta virzības solis. Klasificēto dokumentu glabāšana ir nodrošināta arī īpaša drošības režīma telpās,» teikts vēstulē.

Tāpat tiek uzsvērts, ka klasificētas informācijas izpaušanā tiek paredzēta kriminālatbildība, bet pret VK darbiniekiem neesot neviena uzsākta kriminālprocesa par valsts noslēpuma izpaušanu.

«Ņemot vērā šo ieguldījumu un ikdienā nodrošināto darbu ar visaugstāko atbildības sajūtu, ikviens Valsts kancelejas darbinieks jūtas aizvainots par šādiem izteikumiem. Lūdzam jūs informēt par konkrētiem gadījumiem un pierādījumiem klasificētas informācijas izpaušanā Valsts kancelejā, tāpat aicinām turpmāk šādus apgalvojumus neattiecināt uz Valsts kanceleju kopumā un visiem iestādes darbiniekiem, jo nepierādīti apgalvojumi par normatīvo aktu pārkāpumiem negatīvi ietekmē ne tikai vienas iestādes - Valsts kancelejas tēlu sabiedrības acīs, bet arī grauj valsts civildienesta, valsts iestāžu un ierēdniecības prestižu kopumā,» teikts vēstulē.

Jau ziņots, ka Valsts kancelejas direktorei Dreimanei pielaide valsts noslēpumam anulēta saistībā ar informācijas aprites jautājumu pārkāpumiem, žurnālistiem sacīja Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors Jānis Maizītis. Viņš norādīja, ka parakstījis lēmumu par pielaides liegšanu Dreimanei, jo zinājis argumentāciju un faktus, kas ir saistīti «ar darbu Valsts kancelejas darbu vadīšanā, tai skaitā arī ar informācijas aprites jautājumu pārkāpumiem, dažādiem pārkāpumiem, kas ir veikti Valsts kancelejā».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu