Rezultāta nav, bet Tramps priecīgs par progresu sarunās ar Ziemeļkoreju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien atzina, ka ir "ļoti priecīgs" par progresu sarunās ar Ziemeļkoreju. Vienlaikus novērotāji un mediji vērš uzmanību uz to, ka mēnesi pēc vēsturiskā Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna Singapūras samita nav nekādu konkrētu rezultātu.

"Pēdējos deviņos mēnešos Ziemeļkoreja nav palaidusi nevienu raķeti. Tieši tāpat nav bijis kodolizmēģinājumu. Japāna ir priecīga, visa Āzija ir priecīga," tviterī ierakstījis Tramps.

"Bet Viltus Ziņas apgalvo, nevaicājot man (vienmēr anonīmi avoti), ka es esot dusmīgs, jo tas nenotiek pietiekami ātri. Nepareizi - esmu ļoti priecīgs!"

ASV prezidents tikās ar Kimu Čenunu 12.jūnijā bezprecedenta samitā Singapūrā, un tā gaitā Ziemeļkorejas līderis apņēmās strādāt pussalas denuklearizācijas virzienā.

Tomēr līderu parakstītajā dokumentā nav minēts konkrēts procesa grafiks, kā arī noteikts tas, kā tas tiks īstenots. Sagaidāms, ka diplomāti tagad precizēs vienošanās detaļas.

Kaut arī kopš samita pagājis vairāk nekā mēnesis, nav ziņu par konkrētu progresu, un Ziemeļkoreja paudusi sūdzības, ka amerikāņi izvira vienpusējas pretenzijas.

Tramps otrdien atzina, ka Ziemeļkorejas denuklearizācijas procesā, kā to paredz vienošanās, ko viņš noslēdzis ar Kimu Čenunu, nav steigas, šādi iezīmējot atšķirīgu nostāju no iepriekšējiem paziņojumiem, ka šis process sāksies ļoti drīz.

"Diskusijas notiek, un tās noris ļoti, ļoti labi," žurnālistiem sacīja Tramps. "Mums nav laika ierobežojuma. Mums nav ātruma ierobežojuma."

Ziemeļkoreja izdara spiedienu uz Trampa administrāciju, lai tā sāktu atcelt sankcijas, uzskatot, ka tā ir izdarījusi "tik daudz", iesaldējot raķešu un kodolizmēģinājumus, likvidējot vienu no kodolobjektiem un piekrītot repatriēt Korejas karā kritušo ASV karavīru mirstīgās atliekas, šonedēļ sacīja ASV amatpersona.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu