Samoilovs: Šobrīd Eiropā konkurence ir ļoti spēcīga

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Eiropas čempionāta pludmales volejbolā sudraba medaļa Latvijas duetam vadošajam duetam Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam nāca grūtāk nekā uzvara Pasaules kausa četru zvaigžņu posmā, atzina Samoilovs.

Šmēdiņš un Samoilovs svētdien Nīderlandē izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļas, par Vecā kontinenta vicečempioniem kļūstot ceturto reizi vēsturē. Divas nedēļas pirms tam latvieši izcīnīja uzvaru Pasaules kausa četru zvaigžņu posmā Portugāles kūrortpilsētā Ešpiņu.

Pirmdien Latvijas duets atgriezās Rīgā, kur viņus sagaidīja ģimenes locekļi.

"Lielāks gandarījums ir par izcīnīto Eiropas čempionāta sudrabu nekā uzvaru Pasaules kausa posmā. Šobrīd Eiropā konkurence ir ļoti spēcīga, līdz ar to spēles čempionātā ir gluži kā Pasaules kausā posmā" teica Samoilovs.

Kā atzina Šmēdiņš, abi šajās sezonas nogrieznī, kur nepilnu divu mēnešu laikā jāaizvada astoņi lieli turnīri, ir labā fiziskajā formā. Daži no pretiniekiem izvēlējās nestartēt kādā no Pasaules kausa posmiem pirms Eiropas čempionāta, kamēr latvieši piedalījās visos augstākās raudzes turnīros.

"Iegājām labā sacensību ritmā. Ir sakrājies neliels nogurums, jo gandrīz visos turnīros bijām līdz pēdējai dienai. Tomēr esam iztikuši bez traumām, kas traucētu startēt," atzīmēja Šmēdiņš.

Eiropas čempionāta finālmačā Latvijas duets ar rezultātu 0-2 (17:21, 13:21) piekāpās norvēģiem Kristianam Sērumam un Annešam Mūlam. Gados jaunais Norvēģijas nedēļas laikā guva savas kopīgās karjeras spilgtākās uzvaras, jo aizpagājušajā nedēļā triumfēja Gštādes piecu zvaigžņu turnīrā.

Samoilovs pauda, ka neskatoties uz norvēģu mazo pieredzi salīdzinot ar citiem Pasaules tūres duetiem, viņi pratuši izcīnīt divas lielas uzvaras pēc kārtas, ko neviens pirms šī sezonas nogriežņa nebūtu iedomājies.

Nākamnedēļ Latvijas duetam paredzēta dalība Vīnes piecu zvaigžņu turnīrā, nedēļu vēlāk būs raudzi zemākas sacensības Maskavā, bet augusta vidū Hamburgā norisināsies Pasaules kausa finālturnīrs, kurā Samoilovs/Šmēdiņš jau tikpat kā nodrošinājuši dalību.

"Esam ilgu laiku bijuši prom no mājām, tagad varēsim nedaudz atpūsties pirms nākamajiem atbildīgajiem startiem," atzīmēja Šmēdiņš.

Pērn Eiropas čempionāts norisinājās Jūrmalā, Majoru pludmalē, kur uzvarēja itāļi Daniele Lupo un Paolo Nikolai, kamēr Šmēdiņš un Samoilovs palika otrie. Viņi par Eiropas čempioniem kļuva 2015.gadā Austrijā, bet 2013. un 2014.gadā kaklā arī kāra Eiropas čempionāta sudraba medaļas.

Tāpat Šmēdiņš kopā ar Mārtiņu Pļaviņu 2010.gadā tika pie Vecā kontinenta bronzas medaļām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu