Šmits: Esmu ļoti laimīgs pievienoties Barselonas klubam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Fran Martínez / Fuenlafreak.com

Latviešu basketbolists Rolands Šmits slavenā Spānijas kluba Barselonas "Lassa" sastāvā vēlas izcīnīt titulus, kā arī ir ļoti laimīgs nokļūt Barselonas komandā, izteicās latviešu sportists.

Šmits pērn noslēdza piecu gadu līgumu ar leģendāros Barselonas klubu, bet iepriekšējo sezonu viņš uz īres tiesībām vēl pavadīja citā spāņu vienībā Fuenlavradas "Montakit", ko pārstāvēja jau kopš 2012.gada.

Pašlaik Šmits atrodas Ventspilī, kur gatavojas jaunajai sezonai, kas viņam būs pirmā Barselonas kluba rindās.

"Esmu ļoti laimīgs pievienoties Barselonas klubam, tā man ir lieliska iespēja un tas šķiet kā sapnis. Šis klubs ir ar vēsturi, viens no labākajiem Eiropā, turklāt komanda spēlē ULEB Eirolīgā. Man pat trūkst vārdu, lai to aprakstītu," Spānijas čempionāta rīkotāji citē Šmita teikto.

Barselonas basketbola klubs 18 reizes kļuvis par Spānijas čempionu, kā arī divreiz uzvarējis Eirolīgā un vairākkārt citos turnīros.

Pašlaik 23 gadus vecais Šmits cer, ka viņa pirmā sezona "Lassa" sastāvā komandai būs veiksmīga, kā arī atzīstams gads padosies pašam basketbolistam.

"Protams, es gribu izcīnīt titulus, bet, ja tas nebūs iespējams, tad vismaz cīnīties par tiem," uzsvēra latvietis. "Ceru katrā spēlē atdod maksimumu, lai palīdzētu komandai uzvarēt. Vienmēr no sevis atdodu 100%. Laukumā arvien mazāk atšķirība ir starp vieglo un spēka uzbrucēju - vienīgi tas, ka dažbrīd jāaizsargājas pret augumā lielākiem basketbolistiem. Jūtos komfortabli jebkurā pozīcijā, lai gan aizvadītajā sezonā vairāk tiku izmantots kā spēka uzbrucējs."

Šmits uzskata, ka vēl nav sasniedzis savu spēju limitu un vēl joprojām var progresēt.

"Visvairāk man jāpiestrādā pie kāju darbības, pie ātruma un metiena no distances. Progresēt var vienmēr - neatkarīgi no vecuma," pauda Latvijas basketbolists.

"Esmu ļoti pateicīgs Fuenlavradas klubam, viņi man ir palīdzējuši izaugt gan kā spēlētājam, gan kā personībai. Ierados tur 16 gadu vecumā un esmu progresējis katru gadu, pateicoties treneriem, personālam, komandas biedriem. Būšu vienmēr pateicīgs par to, ko viņi man ir devuši," izteicās Šmits.

Sagaidāms, ka Šmits nākamajā sezonā debitēs ULEB Eirolīgā.

Pēdējos gados Barselonas klubs gan ir zaudējis savu spožumu, bet aizvadītajā sezonā tas reāli cīņā par Spānijas čempiontitulu neiesaistījās, kamēr ULEB Eirolīgā palika pieticīgajā 13.vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu