Lietuvas ministrs neizslēdz Krievijas iejaukšanos nākamgad paredzētajās vēlēšanās

LETA/BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/Scanpix

 Lietuvai jāgatavojas tam, ka Krievija varētu iejaukties nākamgad Lietuvā paredzētajās vēlēšanās, otrdien paziņojis Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

"Būtu naivi uzskatīt, ka Lietuva kļūs par izņēmumu, ka mēs nebūsim [Krievijas] uzmanības zonā. Protams, Krievijai mēs, iespējams, neesam vissvarīgākā valsts, kur ir vērts radīt nestabilitāti. Tomēr, tā ka tas notiek tikpat kā visās valstīs, kā mēs redzam, tas notiek elektroniski, izmantojot stratēģiskās komunikācijas līdzekļus, ietekmes aģentus, visus pārējos līdzekļus, tad kāpēc lai tas nenotiktu Lietuvā?" intervijā radiostacijai "Žiniu radijas" sacījis Linkevičs.

"Katrai valstij, tostarp Lietuvai, tam ir jāpievērš uzmanība, un imunitāte [pret šādu iejaukšanos] ir jānostiprina," piebildis Lietuvas ārlietu ministrs.

Nākamgad Lietuvā notiks prezidenta, pašvaldību un Eiroparlamenta vēlēšanas. Notiek diskusijas par to, ka vienlaikus ar prezidenta vēlēšanām varētu notikt arī referendums par dubultpilsonību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu