Kāpēc kāzu bukleti dzimtsarakstu nodaļā ir ar reklāmām krieviski un rupjām kļūdām latviski? (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lasītāja foto

Informācija pārsvarā krievu valodā, rupjas gramatikas kļūdas latviešu valodā – šādus reklāmas materiālus izsniedz Rīgas pilsētas Ziemeļu dzimtsarakstu nodaļā, novēroja kāda portāla “Apollo” lasītāja.

Kāda rīdziniece pauda izbrīnu, ka pašvaldības iestādē tiek piedāvāti reklāmas materiāli, turklāt pārsvarā tieši krievu valodā un ar ļoti rupjām latviešu valodas gramatikas kļūdām.

“Vai uzņēmumi šai iespējai var pieteikties? Otrkārt, izdevums ir lielākoties krievu valodā, latviski ar kļūdām. Kāpēc izvēlēti tieši šie?” šādi jautājumi radās pēc materiālu saņemšanas.

Foto: Apollo lasītāja foto

Tāpat informācija par oficiālo ceremoniju ielīmēta vienā no reklāmas bukletiem. Kāpēc tā darīts? Portāls “Apollo” sazinājās ar Rīgas pilsētas Ziemeļu izpilddirekciju, lai rastu skaidrojumu.

Kā informēja Rīgas pilsētas Ziemeļu dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Inese Bumbiere-Kaže, “šāda informācija saderinātajiem ir ļoti noderīga savu kāzu rīkošanā”.

Foto: Apollo lasītāja foto

Reklāmas izvēlei neesot speciālu kritēriju. Tai jābūt saprotamai un uzrunājošai, saistītai ar konkrēto pasākumu, un reklāmdevēji piesakoties paši.

Foto: Apollo lasītāja foto

Reklāmas bukleti sagatavoti gan latviski, gan krieviski, jo laulību reģistrējot ne tikai latviešu tautības pārstāvji. “Liela daļa no tiem ir arī ārvalstnieki, lielākoties - krieviski runājošie,” informēja Bumbiere-Kaže. Ja bukleta tekstā uzietas gramatiskas kļūdas, tās esot jāizlabo: “Darīsim to zināmu konkrētajam reklāmdevējam. Paldies par izrādīto vērību!”

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu