Pirmajā pusgadā Latvijā straujāks jaunu komercauto reģistrācijas pieaugums nekā vidēji ES

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot

Latvijā šī gada pirmajos sešos mēnešos bijis straujāks jaunu komerciālo transportlīdzekļu (kravas automašīnu un autobusu) reģistrācijas pieaugums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina trešdien publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar šiem datiem šogad janvārī-jūnijā mūsu valstī reģistrēts 2041 jauns komerciālais transportlīdzeklis, kas bija par 15,4% vairāk nekā 2017.gada pirmajos sešos mēnešos.

ES vidēji janvārī-jūnijā jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrācija gada griezumā pieauga par 4,7%.

No 30 Eiropas valstīm, par kurām datus apkopo ACEA, lielākais jauno komerciālo transportlīdzekļu reģistrācijas pieaugums janvārī-jūnijā gada izteiksmē bijis Zviedrijā (+40,7%), Lietuvā (+26,4%) un Ungārijā (+20,6%). Igaunijā šajā periodā jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrācija palielinājusies par 11%.

Jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrācijas kritums janvārī-jūnijā reģistrēts Beļģijā (-0,1%), Šveicē (-0,6%), Luksemburgā (-1,6%), Lielbritānijā (-3,5%), Islandē (-5,5%), Kiprā (-5,7%) un Dānijā (-6,1%).

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, kā arī ES neietilpstošajās valstīs Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces.

 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu