Pompeo: ASV neatzīs Krimas pievienošanu Krievijai (5)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/AP

ASV neatzīs Krievijas okupētās Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksiju, trešdien paziņoja ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo, kuru senatori iztaujāja par ārpolitiku.

Viņa paziņojumu atzinīgi novērtēja gan Eiropas Savienības amatpersonas, gan Ukraina.

Pēc pagājušonedēļ Helsinkos notikušās ASV prezidenta Donalda Trampa un Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās bija izteikti pieņēmumi, ka Vašingtona varētu piekāpties Maskavai Krimas jautājumā.

"Es gribu apliecināt šai komitejai, ka Savienotās Valstis neatzīst un neatzīs Kremļa Krimas aneksiju," Pompeo paziņoja Senāta Ārlietu komitejai.

"Saskaņoti ar sabiedrotajiem, partneriem un starptautisko sabiedrību, Savienotās Valstis noraida Krievijas mēģināto Krimas aneksiju un sola saglabāt šo politiku, līdz tiks atjaunota Ukrainas teritoriālā integritāte," teikts Pompeo paziņojumā.

Krievijai vajadzētu "izbeigt Krimas okupāciju", teica Pompeo, piebilstot, ka Maskava ar savām darbībām ir izolējusi sevi no starptautiskās sabiedrības.

"Nevienam nav tiesību ar spēku mainīt brīvu suverēnu valstu robežas," paziņoja Ukrainas Ārlietu ministrija, apsveicot ASV skaidrojumu šajā jautājumā.

"Mēs vēl arvien esam stingri uzticīgi Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei un mūsu neatzīšanas politikas pilnīgai īstenošanai, tai skaitā ar ierobežojošiem pasākumiem," sacīja Eiropas Savienības preses sekretārs.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu