BK "Liepāja" iepazīstina ar savu jauno logo

Gunārs Rodovičs
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Erikas Ovčarenko

Jaunizveidotā biedrība "Liepājas basketbols", kura tagad ir atbildīga par basketbola attīstību Liepājā, savā sociālo tīklu vietnē "Instagram" iepazīstinājusi līdzjutējus ar jauno BK "Liepāja" logo, kā arī kluba jaunajiem spēlētājiem. 

Liepājas basketbola klubu dzīvi iepriekšējos 12 gadus savā pārvaldībā uzturēja biedrība “Liepājas lauvas”. Kopš 2018. gada vasaras, tās pārziņā vairāk nav ne vīriešu komanda “Liepājas lauvas”, ne sieviešu komanda “Liepājas Papīrs”.

Biedrība "Liepājas basketbols" ir ilgtermiņa projekts, kura galvenais mērķis ir konkurētspējīgas basketbola piramīdas izveide no Liepājas basketbola audzēkņiem.

Komandas jaunajā logo ir tikusi saglabāta lauva, kas simbolizē Liepāju, jo tā ir attēlota pilsētas ģērbonī. Tāpat biedrība publiskojusi arī savas sieviešu komandas jauno logo. 

"Mūsu sieviešu un vīriešu komandām ir savi unikālie logo. Lauva ir attēlots Liepājas ģērbonī un daudzus gadus bijis Liepājas pilsētas un Liepājas sporta simbols, tāpēc pieliekot klāt vēja akcentu un Baltijas jūras zilos toņus, mēs esam izveidojuši jaunu un unikālu logo," ziņots BK "Liepāja" Instagram vietnē. 

Biedrība “Liepājas basketbols” ir reģistrēta 2018. gada 8. martā. Sadarbībā ar Liepājas sporta spēļu skolu (LSSS), kurā šobrīd ir 1008 audzēkņi basketbolā, vieglatlētikā, hokejā un volejbolā, attīstīs pilnvērtīgu basketbola sistēmu, kuras virsotnē būs profesionālas sieviešu un vīriešu komandas. LSSS sistēmā ir 400 jaunie basketbolisti, tai skaitā 236 zēni.

Tāpat komanda paziņojusi, ka tās sastāvam pievienojas trīs jauni spēlētāji - Nikolajs Zotovs, Maksims Hudins un Niks Jansons. Visi trīs basketbolisti ir VEF Skolas audzēkņi, kuri, kā ziņo VEF Rīga, ir izīrēti jaunizveidotajam Liepājas basketbola klubam. 

Par komandas jaunpienācēju Zotovu atzinīgus vārdus izteica komandas galvenais treneris.  

"Komplektējot sastāvu, man svarīgi ir katra spēlētāja attieksme pret darbu, attieksme ārpus laukuma un vēlme progresēt. Par Nikolaju ir tikai labākās atsauksmes, tāpēc ticu, ka viņš progresēs līdz ar komandu un rādīs tādu sniegumu, kas palīdzēs mums uzvarēt," pauda Liepājas kluba galvenais treneris Artūrs Štālbergs.

Par komandas galveno treneri apstiprināts biedrības valdes priekšsēdētājs Artūrs Štālbergs, kurš komandu vadīs nākamos četrus gadus. 

"Nekur nav tik labi kā mājās, esmu laimīgs atgriezties dzimtajā pilsētā un kopā ar cilvēkiem, kuri mīl basketbolu, veidot kaut ko īpašu. Mūsu mērķis ir izveidot basketbola sistēmu Liepājā, kurā jauniešiem tiktu dota iespēja attīstīties un progresēt, sistēmu, kuru novērtētu ne tikai Latvijā un kura spētu sagatavot izlases spēlētājus," atzinis Štālbergs. 

Dotajā brīdī, komandas rīcībā ir desmit spēlētāji, kuri ir noslēguši līgumus ar Liepājas basketbola klubu. Jaunizveidotais klubs "Liepāja" savas rindas papildinājis arī ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgā spēlējušu amerikāni Džastinu Džonsonu un uzbrucēju Desmondu Rindžeru, kā arī Rihardu Bērziņu, Uvi Vārnu, Valteru Vuciņu, Arni Ati un lietuvieti Justu Nausēdu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu