Svaigākās un interesantākās BMW “lomas” kino

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aija Melbārde

Dažādu modeļu BMW ir pieredzējuši “aktieri”, kas regulāri “spēlē” ļoti populārās filmās, piemēram, “Neiespējamajā misijā”, “bondiādē”, arī mazāka apjoma darbos. Auto tikko no salona būs redzams arī režisora Andra Gaujas jaunajā filmā “Nekas mūs neapturēs”, atklāj “Inchcape BMW grupas” vadītājs Latvijā Ivars Norvelis.

“Reizēm, šķiet, mēs paši nenovērtējam kinodarbos izmantoto zīmolu spēku. BMW ļoti spēcīgi nostrādāja arī manā iepriekšējā filmā “Izlaiduma gads”, kur turīgu vecāku dēls Maksis (Mārcis Klatenbergs) pie skolotājas Zanes (Inga Alsiņa – Lasmane) aizbrauc tieši ar šā zīmola auto. Daļai skatītāju radās jautājums, vai viņa pieņēma puisi dēļ BMW? Iecere bija cita, taču publika uztvēra tieši tā,” atklāj režisors Andris Gauja.

Runājot par filmu “Nekas mūs neapturēs”, kuras uzņemšana patlaban rit pilnā sparā, režisors stāsta, ka bijis skaidrs, ka galvenā varone lietos ļoti kvalitatīvu, stilīgu mašīnu, vēlams – tikko no salona skatloga. Tāpēc galu galā izlemts par labu vācu BMW, ko laipni piedāvāja zīmola pārstāvis Latvijā “Inchcape”.

Pasaulē “BMW Group” ir uzticams filmu un televīzijas projektu partneris, tādēļ piedāvājam informāciju par vairākām jaunām filmām, kurās BMW zīmola auto ir būtiska loma.

“Nekas mūs neapturēs” (2019, Latvija) – BMW X2

Filmas centrā ir izbijuša rokmūziķa, tagad harizmātiska mūzikas producenta Ralfa (Andris Keišs) attiecības ar tuvajām sievietēm: viņš pārliecina sievu Madaru (Kristīne Nevarauska), meitu (Dārta Stepanova) un jauno mīlestību Emmu (Elza Gauja) sadzīvot vienā īpašumā.

Foto: Aija Melbārde

Gauja atklāj, ka izvēlētās mašīnas bijis viens no elementiem, kas palīdzētu izcelt pretstatus starp egoistisko, taču dvēselē trauslo Ralfu un sakārtotību, tīras līnijas mīlošo Madaru. Ja bijušais rokmūziķis brauc ar “lielu dzelžu kasti” – 1993.gada “Toyota” džipu, tad statusu mīlošā dāma – ar BMW X2. Arī senajās dzirnavās, kur ierīkota producenta ierakstu studija, nav nevienas taisnas līnijas pretstatā stiklotajai, modernajai ģimenes mājai.

Režisors arī piemin, ka šā zīmola auto filmēšanas laukumā patīk teju visiem. Tā, aktieris Andris Keišs filmēšanas laikā apsēdies pie jaunākās 5.sērijas BMW stūres un, izkāpjot no mašīnas, vien noteicis: “Nu, jā, jā.. šī varētu būt arī mana mašīna.”

“Neiespējamā misija: sekas” (2018, ASV) – BMW M5

BMW ir senas un noturīgas attiecības ar īpašo aģentu Ītenu Hantu (Toms Krūzs) un viņa komandu. Kā zināms, Krūzs ir lielisks kaskadieris un izcils autobraucējs, tādēļ arī jaunākajā filmā, kura uz ekrāniem nonāks tuvākajās nedēļās (Latvijā no 10.augusta), skatītāji redzēs metāliski pelēku BMW M5 “spēlējam” ārpus robežām, tostarp šļūcot uz sāniem, kaucinot riepas vai braucot ar visu jaudu, ko pieļauj 600 ZS un MxDrive pilnpiedziņa.

Foto: Publicitātes foto

Patiesībā tās ir ideālas augstas veiktspējas attiecības – diezin vai kāds cits auto palīdzētu tik ārkārtīgi ātri izglābties no pasaulē lielākā nelieša? Ar pilnpiedziņas BMW M5 mašīnām filmā “Neiespējamā misija: sekas” pārvietojas visa Hanta komanda (Aleks Boldvins, Saimons Pegs, Vings Reimss), taču filmā ir arī redzams 1986.gada BMW 5.sērijas sedans, 7.sērijas sedans un BMW motocikli. Ja atceraties iepriekšējo filmu “Neiespējamā misija: slepenā nācija”, kur Krūzs pie BMW M3 stūres izpilda neticamus trikus, tad ir vērts gaidīt arī šo.

Sarkanais zvirbulis (2018, ASV) – BMW 7.sērija

Piedalīšanos spiegu trillerī “Sarkanais zvirbulis” var uzskatīt par vienu no lielākajām 7.sērijas BMW “lomām” Holivudā: auto “spēlē” kopā ar oskaroto aktrisi Dženiferu Lorencu, kura atveido Dominiku Jegorovu, pasaulslavenā Lielā teātra primabalerīnu. Kad traumas dēļ Dominikai nākas atteikties no dejošanas, viņu pierunā sākt mācības slepeno dienestu apmācību programmā Zvirbuļu skolā. Dominika kļūst par visbīstamāko “zvirbuli”, kāds vispār ir apmācīts. Protams, kopā ar 7.sērijas BMW. Filmā piedalās arī aktieri Džeremijs Aironss, Šarlote Ramplinga, Matiass Šoenerts, Marija Luisa Pārkere.

Foto: Publicitātes foto

Gāzi grīdā (2017) - BMW 6.sērija

Ātrās, eksplozīvu triku un veselīgā humora pārpilnā filma, kuras autors ir Pjērs Morels, vēsta par diviem amizantiem brāļiem Endrjū (Skots Īstvuds) un Garetu (Fredijs Torps). Jau sākuma ainā savu sportisko veiklību demonstrē jaunais BMW M3, bet pamatā brāļi pārvietojas ar 6.sērijas BMW “Gran Coupé”. Tāpat filmā “spēlē” 4.sērijas BMW Convertible, ikoniskais BMW i8 un jau par retumu kļuvušais BMW 327. Brāļi ir pieredzējuši autozagļi, kas specializējas dārgu un ekskluzīvu mašīnu aizdzīšanā, tādēļ liela nozīme ir Endrjū un Gareta “saspēlei” ar dažādu modeļu BMW. Meklējot jaunus izaicinājumus, viņi nonāk Franču Rivjērā, kur vēlas aptīrīt vietējā gangstera Džakomo Morjē (Saimons Abkarjans) mašīnu kolekciju. Taču kaut kas noiet greizi…

Foto: Publicitātes foto

Materiāls tapis sadarbībā ar Inchcape Motors Latvia

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu