Šķēle vēlas karjeru turpināt ārzemēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens

Aizvadītās sezonas "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Aigars Šķēle nākamajā sezonā, visticamāk, valsts čempionē "Ventspilī" nespēlēs, atklāja kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

Pašlaik 25 gadus vecajam Šķēlem līgums ar "Ventspili" ir noslēdzies, bet spēlētājs esot apņēmies karjeru turpināt ārzemēs, lai gan oficiāli šobrīd klubs vēl nav atrasts.

"Aigars meklē variantus ārzemēs. Liels paldies viņam par pavadītajiem gadiem Ventspilī - lai izdodas noslēgt lielu un labu līgumu ārzemēs," sacīja Pleinics. "Ja nu tas neizdosies, vienmēr gaidām atpakaļ."

Šķēle "Ventspilī" spēlēja iepriekšējos divus gadus, bet aizvadītajā sezonā viņš bija viens no galvenajiem stūrakmeņiem, kāpēc komanda LBL finālā ar 4-2 pieveica "VEF Rīga", turklāt viņš tika atzīts arī par MVP. Aizvadītajā sezonā aizsargs vietējā čempionātā kopumā 36 mačos caurmērā atzīmējās ar 12,4 punktiem, 4,5 atlēkušajām bumbām un 3,7 rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā Šķēle iepriekšējā sezonā vidēji izcēlās ar 12,2 punktiem un 5,5 atlēkušajām bumbām.

Pleinics arī atklāja, ka "Ventspilī", visticamāk, vairs nebūs neviena iepriekšējās sezonas leģionāra.

"Vairāk koncentrējamies uz latviešu basketbolistiem, bet piedāvājums nav liels. Sākumā gribam vienoties ar pašmāju spēlētājiem, bet pēc tam attiecīgi piemeklēt ārzemniekus," pauda Pleinics, kura klubs nesen papildināja sastāvu ar Polijas līgā rezultatīvi spēlējušu amerikāņu saspēles vadītāju Entoniju Bīnu.

"Bīns ir atlētisks spēlētājs, kurš tendēts uz punktu gūšanu, taču viņam ir labs potenciāls veidot spēli un atrast komandas biedrus, padarot viņus labākus," norādīja "Ventspils" kluba valdes priekšsēdētājs.

Sagaidāms, ka nākamajā sezonā Latvijas un Igaunijas klubi sacentīsies vienotā čempionātā. Tiesa, Pleinics nav sajūsmā par šādu līgu.

"Latvijā nav tik konkurētspējīgi klubi kā citur Eiropā, tāpēc spēlētāji regulāri grib doties prom. Par šādu apvienoto čempionātu neesmu sajūsmā, labāk gribētu, lai saglabājas Baltijas līga. Tomēr šis ir viens no veidiem, kā reģionā attīstīt basketbolu. Varbūt nākotnē pievienosies vēl kāda valsts, un šis čempionāts kļūs arvien konkurētspējīgāks," izteicās Pleinics.

"Ventspils" komandu arī nākamajā sezonā vadīs Roberts Štelmahers, bet viņam asistēs Gints Fogels, Akselis Vairogs un Kaspars Rūmnieks. Šobrīd spēkā esoši līgumi uz gaidāmo sezonu ir Bīnam, Ingum Jakovičam, Mārim Gulbim, Robertam Freimanim, Kristapam Ķilpam, Artūram Grīnbergam un Laurim Blauam.

Jūnijā "Ventspils" par Latvijas čempioni kļuva desmito reizi vēsturē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu