Pieaudzis Grieķijas ugunsgrēkos bojāgājušo skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AFP

Bojāgājušo skaits meža ugunsgrēkos Grieķijā Atēnu reģionā pieaudzis līdz 82, ceturtdien pavēstīja amatpersonas. Turpinās vairāku desmitu bezvēsts pazudušo meklēšana.

Brīvprātīgie un ārkārtas dienestu darbinieki pārmeklē ugunsgrēkos cietušās mājas smagi cietušajās piejūras pilsētās Mati, Rafinā, Nea Makri un Neos Vucā.

"Mēs pārmeklējam katru māju," televīzijai apliecināja ugunsdzēsēju pārstāve.

Atēnu morgā, kur tiek identificēti bojāgājušie, satrauktie tuvinieki nodod DNS paraugus. Joprojām nav ziņu par aptuveni 30 cilvēku likteni.

Visi ugunsgrēki, kas radīja draudus cilvēku mājvietām, ir apdzēsti.

Ugunsdzēsības dienestu amatpersonas nav paudušas skaidru slēdzienu par to, kas pirmdien izraisījis ugunsgrēku. Spēcīgo vēju un augstās temperatūras dēļ situācija strauji kļuva grūti kontrolējama.

Penteli ciema mērs pauda pārliecību, ka ugunsgrēku izraisīja sarautu elektrības vadu dzirksteles.

Iepriekš amatpersonas izteica pieņēmumus, ka ugunsgrēka izraisīšanā vainojami ļaunprātīgi dedzinātāji, kas cerējuši izlaupīt cilvēku pamestās mājas.

Ugunsgrēku dzēšanā Atēnām palīdzību sniegusi Kipra, Rumānija un Itālija, kas uz Grieķiju nosūtījušas gan ugunsdzēsības lidmašīnas, gan ugunsdzēsējus un mediķus.

Otrdienas vakarā Grieķijā ieradās Eiropas Savienības (ES) humānās palīdzības un krīžu vadības komisārs Krists Stilianidis, lai novērtētu situāciju notikuma vietā.

Intervijā Grieķijas sabiedriskajai televīzijai viņš norādījis, ka šīs vasaras postošo Eiropas ugunsgrēku cēlonis esot klimata izmaiņas, piebilstot, ka planētas sasilšana neesot nekādas "viltus ziņas".

Visā Grieķijā izsludinātas trīs dienu sēras un karogi nolaisti pusmastā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu