Bagatskis pievienojas Latvijas U-18 izlases treneru kolektīvam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas U-18 puišu basketbola izlases galvenajam trenerim Artūram Visockim-Rubenim pašu mājās gaidāmajā Eiropas čempionātā palīdzēs arī Ainars Bagatskis, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Bagatskis kļuvis par vienu no Visocka-Rubeņa palīgiem. Vēl treneru kolektīvā būs Roberts Zeile un Gatis Melderis, skautinga speciālists Gunārs Gailītis, pieredzējušais fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis un fizioterapeite Kristīne Plūme.

Pašlaik 51 gadu vecais Bagatskis šovasar tika apstiprināts par Vācijas kluba Bambergas "Brose" galveno treneri, bet laikā no 2020.gada līdz pagājušā gada Eiropas čempionātam viņš vadīja Latvijas pieaugušo valstsvienību.

Trenera karjeras laikā Bagatskis vadījis klubus Gruzijā un Ukrainā, tostarp Kijevas "Budiveļņik", ko divreiz aizveda līdz valsts čempionu godam. Tāpat viņš strādājis arī ar Latvijas klubiem "Barons" un "Valmiera", slaveno Izraēlas klubu Telavivas "Maccabi" un Lietuvas komandu Kauņas "Žalgiris", kā arī Krievijas vienībām Krasnojarskas "Jeņisej" un "Ņižņij Novgorod". Viņš arī bijis Turcijas kluba Stambulas "Dariššafaka" treneru kolektīvā.

Eiropas U-18 čempionāts puišu basketbola izlasēm Ventspilī un Liepājā sāksies sestdien, turnīram ilgstot līdz 5.augustam.

Latvijas komanda turnīru sāks Ventspilī, A apakšgrupas turnīrā cīnoties ar Horvātijas, Grieķijas un Itālijas komandām. Astotdaļfinālā A apakšgrupas četrinieks tiksies ar B apakšgrupas vienībām (Turcija, Krievija, Francija, Vācija). Citas astoņas komandas grupas turnīrus un astotdaļfināla spēles aizvadīs Liepājā.

Astotdaļfināla uzvarētāji Rīgā 3., 4. un 5.augustā cīnīsies par 1.-8.vietu, bet zaudētāji - par 9.-16.vietu.

Latvijas U-18 izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Artūrs Žagars (Badalonas "Divina Seguros Joventut", Spānija), Ojārs Bērziņš ("Valmiera"/ORDO), Artūrs Kurucs (Vitorijas "Baskonia-2", Spānija), Valters Vēveris ("Valmiera Glass"/ViA), Kristaps Ķilps ("Ventspils Augstskola"), Dāvids Vīksne ("Valmiera"/ORDO), Adrians Šnipke ("Latvijas Universitāte"), Oskars Hlebovickis ("VEF skola"), Anrijs Miška ("Valmiera"/ORDO), Armands Berķis ("Betsafe"/"Liepāja"), Mārcis Šteinbergs (Ogre"), Edvards Mežulis ("Latvijas Universitāte").

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu