Uztura speciāliste Lolita Neimane atklāj, cik daudz ir jāēd, lai neapveltos

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Diētas ārste Lolita Vija Neimane žurnālā "Ievas veselība" intervijā atklāj, cik kalorijas dienā ir jāapēd, lai nepieņemtos svarā. Uzzini, cik daudz nav par daudz!

(..)

Kādreiz teica, ka sievietei dienā vajadzētu ēst 1800 kaloriju, tad tagad runā par 1500. Uz jautājumu, vai tas tiešām tā ir, jaunākajā žurnālā "Ievas veselība" atklāj Lolita Neimane:

"Jā, mēs Veselības ministrijā apstiprinājām jaunās normas, par piemēru ņemot skandināvus. Bet tas, protams, ir tāds ļoti vidējais rādītājs. Ziniet, strādājot ar studentiem un analizējot jaunu, slaidu, veselu sieviešu ēdienkarti, dienā viņas ēd aptuveni 1300 kilokaloriju. Ne vairāk. Un interesanti, ka studenti un citi, kas vēlas paeksperimentēt, sāk tā ēst, vai pat ēd 1000 kaloriju dienā, un pēc tam ir pārsteigti - cik patiesībā daudz mazāk ēdiena man vajag, nekā es biju domājis! 

Sievietēm, sākot no divdesmit gadu vecuma, katru desmitgadi ir jāēd vidēji par 150 kalorijām mazāk nekā iepriekš. Tāpēc, sasniedzot četrdesmit, piecdesmit gadu vecumu, ir jābūt ļoti gudrai un uzmanīgai, lai saglabātu slaidumu.

(..)

Augļi, zaļumi, saknes
Augļi, zaļumi, saknes Foto: LETA

"Ja cilvēkam svars ir normāls," dietoloģe stāsta, "tad, protams, nekādas kalorijas nevienā brīdī nav jāskaita. Bet, ja kilogrami nāk klāt vai jau ir liekais svars, tad ir jāapstājas un jāpaskatās, kas notiek. Un, lai gan cilvēkiem bieži vien šķiet kaitinoši un riebjas, ka ir jāpieraksta, ko viņi ēd, tikai šādā veidā var ieraudzīt patieso ainu."

(..)

"Tāpēc ir tā - veselīgs ēdiens nenozīmē uzreiz svara zaudējumu, viss ir atkarīgs no daudzuma, cik to apēd. Un, ja vēlas zaudēt svara, tad ir jāiekļaujas tajā ikdienas kaloriju daudzumā." (..) "Būtībā vienīgais, ko var ēst, cik gribas, ir dārzeņi un zaļumi."

Pilnu interviju ar diētas ārsti Lolitu Viju Neimani lasi jaunākajā žurnālā "Ievas veselība".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu