"Ventspils" atzīst Francijas slavenās "Girondins" komandas pārākumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Futbola Virslīga

Latvijas futbola komanda "Ventspils" ceturtdien savā laukumā piedzīvoja minimālu zaudējumu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas spēlē pret pazīstamo Francijas komandu Bordo "Girondins".

Ventspilnieki pirmajā mačā piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 0:1 (0:0), vienīgos vārtus zaudējot jau spēles trešajā minūtē.

Uzvarētāji divu maču summā iekļūs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā. Atbildes cīņas notiks pēc nedēļas viesos.

Jau spēles ievadā "Girondins" tika pie iespējas izpildīt brīvsitienu no tuvas distances. Pie bumbas stājās 19 gadus vecais Jusufs Zaidu, kurš bumbu ļoti precīzi raidīja augšējā vārtu stūrī un jau trešajā minūtē panāca pārsvaru.

Spēles turpinājumā ventspilnieki centās gūt vārtus, turklāt pēc vairākiem uzbrukumiem nebija tālu, lai panāktu neizšķirtu. "Girondins" dominēja, taču izpildīja vien trīs sitienus "Ventspils" vārtu virzienā, kas bija tikpat, cik veica mājinieki.

Otrajā puslaikā "Ventspils" meklēja veidus, kā atklāt savas komandas gūto vārtu kontu. Iespēju mājiniekiem netrūka, taču allaž veiksmīgi aizsardzībā spēlēja slavenā Francijas komanda.

Spēles izskaņā Ventspils klubu bīstamā epizodē glāba Maksims Uvarenko, kurš atvairīja divus pretinieku sitienus pēc kārtas. Latvijas komandai gan mača turpinājumā neizdevās izmainīt rezultātu, spēlei noslēdzoties ar minimālu "Girondins" pārsvaru.

Ventspilnieku pretinieki "Girondins" savā pastāvēšanas vēsturē sešas reizes kļuvuši par Francijas čempioniem, bet iepriekšējo reizi tas notika 2009.gadā. Tāpat šis klubs četras reizes triumfējis Francijas kausā, to paveicot arī salīdzinoši nesenajā 2013.gadā. Savukārt aizvadītajā sezonā Bordo komanda vietējā čempionātā izcīnīja sesto vietu.

Savulaik šajā klubā spēlējuši tādi pazīstami futbolisti kā Zinedins Zidāns un portugālis Pauleta. Nupat "Girondins" noslēdza ievērojamu darījumu ar Spānijas grandu "Barcelona", kas no franču kluba par aptuveni 41 miljonu eiro iegādājās brazīliešu uzbrūkošo pussargu Malkomu.

Bordo klubs dibināts tālajā 1881.gadā, bet šīs komandas galvenais treneris ir pazīstamais urugvajietis Gustavo Pojets, kurš savas karjeras laikā vadījis tādas vienības kā "Sunderland", Atēnu AEK un Seviljas "Real Betis". "Girondins" stūri viņš pārņēma šī gada sākumā, palīdzot komandai veiksmīgi noslēgt sezonu un kvalificēties Eirokausiem.

Savas futbolista karjeras laikā Pojets pārstāvējis arī Londonas "Chelsea" un Totenhemas "Hotspur" vienības.

"Ventspils" un "Girondins" pāra uzvarētāji trešajā kārtā spēkosies ar Zviedrijas klubu Stokholmas "Djurgardens" vai "Mariupol" no Ukrainas.

Ventspilniekiem UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā bija jāiesaistās jau no pirmās kārtas, kad divu spēļu summā ar 8:3 pārliecinoši tika pieveikta Albānijas komanda Ģirokastras "Luftetari". Tiesa, atbildes spēlē, kur pēdējās minūtēs "Ventspils" panāca neizšķirtu, bija šaubas par albāņu vienības godaprātu.

UEFA Eiropas līgas atlases trešā kārta risināsies 9. un 16.augustā.

Pirms tam UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo kārtu nepārvarēja Latvijas komandas "Riga" un "Liepāja". Lai sasniegtu grupu turnīru, nepieciešams pārvarēt četras atlases kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu