Dienvidkorejā no Ziemeļkorejas ieradusies ASV lidmašīna ar ASV karavīru pīšļiem

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Piektdien Dienvidkorejā no Ziemeļkorejas ieradusies ASV militārā lidmašīna ar Korejas karā kritušo ASV karavīru mirstīgajām atliekām.

Kravas lidmašīna "C-17" ieradusies ASV militārajā bāzē Osanā un vēlāk karavīru mirstīgās atliekas tiks nogādātas Havaju salās identifikācijai.

Korejas pussalā 1950.-53.gada karā dzīvību zaudēja 35 000 amerikāņu. No viņiem aptuveni 7700 joprojām tiek uzskatīti par pazudušiem, ieskaitot 5300 tikai Ziemeļkorejā vien, liecina Pentagona aplēses.

No 1990. līdz 2005.gadam no Ziemeļkorejas tika repatriētas 229 cilvēku mirstīgās atliekas, taču šīs operācijas tika apturētas pēc tam, kad Phenjanas kodolieroču programmas dēļ Phenjanas un Vašingtonas attiecības saasinājās.

Dienvidkorejā februārī notikušās ziemas olimpiskās spēles iezīmēja zināma atkušņa sākumu līdz šim izolācijā dzīvojušās Ziemeļkorejas attiecībās ar ārpasauli, arī kaimiņvalsti Dienvidkoreju un ASV.

Augsta līmeņa sarunās tiek spriests par Ziemeļkorejas denuklearizāciju, ekonomisko atbalstu komunistu režīma pārvaldītajai valstij un miera līguma noslēgšanu abu Koreju starpā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu