Irānas ģenerālmajors: Ja ASV sāks karu, mēs to pabeigsim (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ietekmīgais Irānas īpašo vienības "Qods" komandieris, ģenerālmajors Kasems Soleimani brīdinājis ASV prezidentu Donaldu Trampu, ka gadījumā, ja ASV sāks karu pret Irānu, Irāna to pabeigs, vēsta aģentūra “Reuters”.

Soleimani izteicies, ka ASV karš pret Irānu novedīs pie tā, ka tiek iznīcināts viss, kas ASV pieder.

Soleimani izteikumi turpina pēdējo dienu izaicinošo retoriku starp abu valstu pārstāvjiem.

Kā vēstīts, Irānas prezidents Hasans Ruhani svētdien brīdināja ASV, ka konflikts ar Irānubūtu "visu karu māte".

Uz šiem Ruhani izteikumiem tviterī atbildēja Tramps, brīdinot Irānu vairs nekad nedraudēt ASV.

“Kā kareivim, man ir pienākums atbildēt uz jūsu draudiem. Jā jūs vēlaties lietot draudu valodu, runājiet ar mani, nevis ar [Irānas] prezidentu. Tas ir zem mūsu prezidenta goda atbildēt jums,” Trampam adresētos Soleimani izteikumus citē Irānas ziņu aģentūra “Tasnim”.

“Mēs esam jums tuvu, vietās, par kurām jūs pat nevarat iedomāties. Nāciet. Mēs esam gatavi. Ja jūs sāksiet karu, mēs to karu pabeigsim. Jūs zināt, ka šis karš iznīcinās visu, kas jums pieder,” uzsvēra Soleimani.

Attiecības starp Irānu un ASV būtiski pasliktinājās pēc tam, kad Tramps maijā paziņoja, ka Vašingtona izstājas no 2015.gadā pasaules lielvaru noslēgtās kodolvienošanās  ar Irānu  un atjauno pēc šīs vienošanās noslēgšanas apturētās sankcijas.

Tikmēr pārējās valstis, kas parakstījušas šo vienošanos, - Lielbritānija, Francija, Vācija, Ķīna un Krievija - apņēmušās paturēt atvērtus ekonomiskos, finanšu un transporta kanālus ar Irānu, neskatoties uz ASV  sankcijām, iepriekš ziņo LETA.

Kopš ASV izstāšanās no kodolvienošanās  vairums starptautisko uzņēmumu pametuši Irānu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu