Dombrovskis: ES pirmos 600 miljonus eiro Ukrainai varētu izmaksāt jau šī gada vidū (76)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ja viss ies pēc plāna, Eiropas Savienība (ES) pirmos 600 miljonus eiro Ukrainai varētu izmaksāt šī gada vidū, otros - gada nogalē, bet trešos - nākamā gada sākumā, tā sarunā ar aģentūru LETA skaidroja Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis (V).

Dombrovskis, kurš vizītē ASV piedalās Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pavasara sanāksmē, aģentūrai LETA norādīja, ka tikšanās laikā ar Ukrainas finanšu ministri Natāliju Jaresko, kā arī Ukrainas ekonomikas ministru Aivaru Abromaviču plaši tikusi pārspriesta finanšu palīdzība Ukrainai, kuru sniedz ES, kā arī kopējā drošības situāciju Ukrainā.

«Visticamāk, nākamnedēļ mēs varēsim pārskaitīt Ukrainai pēdējo maksājumu no iepriekšējās makrofinansiālās palīdzības programmas. Pēdējais maksājums bija 250 miljoni eiro,» atgādināja Dombrovskis, skaidrojot, ka ir apstiprināta arī nākamā makrofinansiālā palīdzības programma 1,8 miljardu eiro apmērā, kura paredzēta, lai atbalstītu Ukrainas ekonomikas stabilizāciju un plašu reformu programmu valstī.

«Vienojāmies, lai jau nākamajā mēnesī varētu parakstīt saprašanās memorandu. Ja viss ies pēc plāna, pirmos 600 miljonus eiro varētu izmaksāt gada vidū, otros - gada nogalē, bet trešos - nākamā gada sākumā,» viņš sacīja.

Tāpat Dombrovskis atgādināja, ka marta beigās notikušajā tikšanās reizē ar Abromaviču saņēmis ielūgumu uz Ukrainas valdības organizētu konferenci par progresu ar reformām, kas plānota nākamnedēļ, 28.aprīlī. Paredzēts, ka Dombrovskis tajā uzstāsies ar runu, kā arī tiksies ar vairākiem Ukrainas ministriem, lai diskutētu par reformu ieviešanas gaitu, kā arī papildu palīdzību no ES puses.

LETA jau ziņoja, ka aizdevumi 1,8 miljardu eiro apmērā papildinās 2010. un 2014.gadā apstiprināto makrofinansiālo palīdzību 1,61 miljarda eiro apjomā. Ņemot vērā ekonomisko situāciju, kas arvien pasliktinās, Ukraina ir lūgusi papildu palīdzību.

ES Padome Eiropas Komisijas priekšlikumu bez grozījumiem apstiprināja šā gada 31.martā, Eiropas Parlaments to veica 25.martā.

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu